Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:54 03 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi se sfinţesc crinii. Mare sărbătoare la biserica Sfântul Anton de Padova din Constanţa (galerie foto)

ro

13 Jun, 2020 16:06 2799 Marime text

 
  • Catolicii se bucură astăzi de Sărbătoarea Crinilor
  • La Bazilica Sf. Anton din Constanța sunt oficiate mai multe liturghii, pentru ca oamenii să participe și să respectele normele de distanțare socială

Sărbătoarea Crinilor este celebrată de credincioşii catolici pe 13 iunie, când Biserica Catolică îl cinsteşte pe Sfântul Anton de Padova, care este unul dintre cei mai populari sfinţi ai Bisericii şi este cinstit nu numai de creştinii catolici, ci si de ortodocşi, musulmani şi de hindusi.
 
Preoţii susţin că acesta nu aparţine numai Bisericii Romano - Catolice, aşa cum in timpul vieţii sale nu a aparţinut numai unei anumite naţiuni.
 
Mormântul său se află în Italia, la Padova, unde se pare că şi-a petrecut o bună parte din viaţă, însă de origine este portughez, născut la Lisabona în anul 1195. Chiar şi după moarte, trupul sau aparţine lumii întregi, căci la Padova sunt puţine din osemintele sale, fragmentele din trupul său aflându-se pe toate continentele lumii.
 
Aparţinând Ordinului Franciscan, întemeiat de Sf. Francisc de Assisi, Sf. Anton a avut misiunea de a predica împotriva ereziilor din acel timp, fapt pentru care Dumnezeu l-a răsplătit, păstrându-i limba intactă, până în zilele noastre.
 
În ziua sarbatoririi Sf. Anton, Biserica sfinteste crinii, simbolul curatiei.
 
„Sfintele Liturghii vor fi la orele  08:00; 10:00;16:00 și 18:00. Liturghiile se vor celebra în curtea bisericii. La toate Liturghiile vom face binecuvântarea copiilor și sfințirea crinilor. Veniți pregătiți cu mască de protecție! Păstrați, vă rugăm, distanța care se impune!”, a transmis monseniorul Ieronim Iacob

Ti-a placut articolul?

Comentarii