Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:48 27 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociația „Suflete Deschise” și Arimex Comexim 2000 SRL, un nou îndemn pentru creștini

ro

19 Apr, 2021 00:00 2837 Marime text
  • Asociația „Suflete Deschise” alături de Arimex Comexim 2000 SRL lansează un nou apel
  • Donațiile se pot face prin apel la numerele de telefon 0241.660.580, 0722.567.873, 0733687968, sau via mail pe adresa sufletedeschise@yahoo.ro
 
Pe drumul iubirii, al îndreptării, al Învierii, în Postul Paștelui, Asociația „Suflete Deschise” și SC Arimex Comexim 2000 SRL, prin parteneriatul social misionar „Mai aproape de cel sărman - mai aproape de Dumnezeu“ lansează un nou apel, pentru toți creștinii :
 

„Fii milos, precum Hristos!”

 
„Cea mai mare poruncă din câte porunci ne-a lăsat Dumnezeu, este porunca iubirii. Are valoare jertfa din iubire, dar pentru asta trebuie să fii binevoitor față de omul de lânga tine, să ai mila față de el.
Prezența tainică a Domnului Hristos în oamenii săraci și smeriți, 'în acești frați prea mici' ai Săi (cf. Matei 25, 37-40), se explică prin iubirea Sa milostivă și smerită pentru fiecare ființă umană. Hristos Domnul,  ne descoperă de fapt că omul care ne cere ajutor este pentru noi o chemare la mântuire, dacă-l ajutăm, sau un obstacol în calea mântuirii, dacă-l neglijăm, căci: ,,Milostenia izbăveşte de la moarte şi curăţă orice păcat.” (Tobit 12, 9).
Tot timpul, Hristos vine tainic la noi și prin chipurile smerite ale oamenilor fără adăpost, ale copiilor și bătrânilor abandonați, ale săracilor și bolnavilor, ale oamenilor singuri și întristați, flămânzi și neajutorați. „Flămând am fost şi Mi-aţi dat să mănânc; însetat am fost şi Mi-aţi dat să beau; străin am fost şi M-aţi primit; gol am fost şi M-aţi îmbrăcat; bolnav am fost şi M-aţi cercetat; în temniţă am fost şi aţi venit la Mine”…„Adevărat zic vouă, întrucât aţi făcut unuia dintr-aceşti fraţi ai Mei, prea mici, (săracilor) Mie Mi-aţi făcut” (Mat. 25, 35-40)

Despre Maica Tereza din Calcuta se spune cã era odatã lângã un bolnav si curãta niste rãni care miroseau urât. Ea voia sã-l ajute pe omul acela care era în necaz si cineva care a trecut pe acolo i-a zis: "Eu n-as face asta nici pentru un milion de dolari". Si Maica Tereza a rãspuns: "Nici eu, pentru un milion de dolari n-as face, dar pentru Dumnezeu fac!"

Omul care nu se dăruiește pe sine lui Dumnezeu, prin  rugăciune, și semenilor săi prin fapte bune, sărăcește spiritual și se dezumanizează. Egoismul produce în om împuținare și moarte a vieții spirituale, iar iubirea și dărnicia aduc vieții omului împlinire și sfințire – un adevăr concentrat dealtfel si în înțelepciunea populară românească a expresiei: 'Dar din dar se face Rai', adică omul milostiv primește de la Dumnezeu Cel milostiv lumină, pace și multă bucurie în suflet.
Porunca milosteniei nu a fost dată numai pentru cei bogaţi, ci şi pentru cei care au puţin, ba chiar şi pentru cei care abia reuşesc să-şi câştige pâinea cea de toate zilele.

Pentru a face milostenie, nu avem nevoie de bani, ci de bunăvoinţă. Atunci când avem bunăvoinţă, nu contează că suntem săraci.
În Faptele Apostolilor ni se povesteşte un fapt grăitor legat de milostenia creştină. Într-o zi, la ora trei după-amiază, Sfinţii Apostoli Petru şi Ioan au urcat împreună la templu ca să se roage. La poarta templului şedea un şchiop din naştere, care cerşea. Cum s-au apropiat Apostolii, omul acela i-a rugat să-l miluiască. Atunci, Petru i-a spus: Priveşte la noi. Bietul olog îi privea cu atenţie. După felul cum arătau cei doi, se vedea limpede că erau săraci. Şi atunci, ce au făcut ei? Credeţi că l-au lăsat pe omul acela nemiluit? Nu. I-au dat ceva fără asemănare mai de preţ decât banii, căci Petru i-a spus: Argint şi aur nu am; dar ce am, aceea îţi dau. În numele lui Iisus Hristos Nazarineanul, scoală-te şi umblă! Şi luându-l de mâna dreaptă, l-a ridicat. Atunci, ologul a stat în picioare şi a început să meargă (Fapte 3, 1-8). Vedeti, aşadar, că cel care este sărac de bani, poate oferi alte daruri. Şi noi, dacă nu avem bani, să dăm săracilor dragoste, mângâiere, rugăciune şi ce se mai află în inima noastră milostivă. Pentru că şi aceasta tot milostenie se cheamă.
De aceea, nu trece nepăsător pe lângă oamenii săraci, nu îi ocoli şi să nu-ţi fie ruşine să-i ajuţi. Lui Hristos nu Îi este ruşine să primească milostenia ta, pe care o faci prin oamenii săraci, iar ţie îţi este ruşine să-ţi întinzi mâna şi să dai câţiva bănuţi. Nu este aceasta o ruşine şi mai mare? Dacă şi pentru un pahar de apă rece pe care îl dai, Dumnezeu te va răsplăti (Mat. 10, 42), gândeşte-te ce răsplată vei primi dacă vei fi generos cu săracii”.
 
Dacă aveţi hăinuţe pe care nu le mai purtaţi, încălţăminte, jucării sau alte bunuri ce vă prisosesc, donaţi-le celor sărmani, aflaţi în nevoinţă mare! Cei care doresc să vină în sprijinul acestora sunt rugaţi să aducă darurile la biserica de care aparţin sau, dacă nu se pot deplasa, să sune la numerele de telefon 0241.660.580, 0722.567.873, 0733687968, sau să trimită un mail pe adresa sufletedeschise@yahoo.ro, în intervalul 8.00 - 18.00. Donaţiile vor fi preluate de o echipă de voluntari.
„Când credem că nu avem nimic de dăruit, înseamnă ca ne-am îndepărtat de Hristos care este sursă nesfârsită de bucurie”, a transmis Daniela Ghioc – membru fondator al Asociației „Suflete deschise” 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii