Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:23 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociaţia „Suflete deschise” şi Arimex Comexim 2000 „Spiritul Crăciunului este a noastră salvare”

ro

07 Dec, 2020 00:00 2441 Marime text
 
  • Moșul, cu ajutorul celor de la Asociaţia „Suflete deschise” şi Arimex Comexim 2000 SRL a ajuns în mai multe locuri în Constanța
 
Asociaţia „Suflete deschise” şi Arimex Comexim 2000 SRL îndeamnă populația din Constanța să își deschidă sufletul pentru spiritul Crăciunului.
 
Moș Nicolae a făcut o primă oprire a făcut-o la Constanţa, la toţi copii internaţi în spitale, mai întâi la Spitalul Județean de Urgență Constanța.
 
Moşul nu i-a uitat nici pe copii din Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, de la Casa Speranța, unde sunt îngrijiți copilașii bolnavi de SIDA.
 
Şi pentru că Spiriduşii Delaco Distribution SRL, Selgros Cash & Carry SRL, Dobrogea Grup SA, Sole Mizo România SA, Ella Glob SRL, si Whiteland SRL, au umplut cu bunătăți sacul si sania lui Moş Crăciun, el a poposit și la persoanele aflate în dificultate, la oamenii străzii, fără adăpost, la Adăpostul Sfânta Filoftea, la persoanele cu dizabilităţi din cadrul Asociaţiei Naţionale a Surzilor din România-Filiala Constanţa, la Asociaţia Naţionala a Nevăzătorilor- Filiala Constanţa, precum şi la Centrul de Îngrijiri și Asistență Poarta Albă, aducând daruri, bucurie și zâmbete celor 100 de bătrânei ce vieţuiesc acolo.
 
 
„Moș Crăciun nu ingăduie pandemiei să strice magia sărbătorilor de iarnă. El a început deja o călătorie în jurul lumii pentru a-i întâlni pe copiii care nu au apucat să îi trimită o scrisoare. Toti copii trebuie să afle că nimic nu-l va opri să faca ocolul lumii în noaptea magică, si să treaca pe la fiecare. O primă oprire a făcut-o la Constanţa, la toţi copii internaţi în spitale. Cand a ajuns la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sf. Apostol Andrei Ce bucurie, ce hărmalaie şi veselie, a stârnit prezenţa Moşului, e greu de descris. Micuţii, au uitat de tristeţe şi de suferinţe, iar sufletele lor s-au umplut de bucurie. Ajutat de spiriduşi, Moşul a impărţit cu drag, tuturor, jucării, dulciuri şi fructe. În plus, pentru a afla despre Naşterea Pruncului Hristos, Moşul le-a dăruit micuţilor, creioane colorate şi cărţi de colorat, cu ajutorul cărora să poată descoperi Magia Crăciunului şi dragostea prietenului Iisus. Si mai mult, fiecare copilas a primit şi câte un audiodisc cu povesti indrăgite, aduse tocmai din Regatul Zăpezii dar si cate o măscuta magică, impodobită cu braduţi, steluţe, clopoţei şi fulgişori de nea.
 
Şi pentru că cei mici, atât de mult l-au impresionat pe Moşul, acesta le-a promis că ii va vizita in fiecare zi, şi că va lăsa Spiriduşii să le fie parteneri de joaca, până in Sfânta zi de Crăciun. Dar şi că la noapte vor fi vizitati şi de Moş Nicolae. Toţi copiii ştiu că Moş Nicolae se îngrijeşte îndeaproape de ei: celor cuminţi le aduce daruri, iar celor neascultători, o vărguţă! Dar nu toţi ştiu că şi soldaţii, şi pescarii, şi marinarii îl consideră pe Sfântul Nicolae ocrotitorul lor. Adevărul este că Sfântul Nicolae este, de sute de ani, unul dintre cei mai iubiţi şi mai cinstiţi sfinţi. El nu este numai un moş care aduce daruri copiilor! Bisericile ridicate în cinstea lui pretutindeni în Europa şi poveştile despre minunile numeroase făcute de el sunt o dovadă a ajutorului pe care Sfântul Nicolae l-a dat celor sărmani şi celor aflaţi în primejdie, dar şi a dragostei pe care i-o poartă creştinii de pretutindeni. Iubirea se întoarce la cel ce iubeşte, bucuria se întoarce la cel ce dăruieşte.
 
 
Moşul nu i-a uitat nici pe copii din Spitalul Clinic de Boli Infectioase, de la Casa Speranta, unde sunt ingrijiti copilasii bolnavi de SIDA.
 
Şi pentru că Spiriduşii Delaco Distribution SRL, Selgros Cash & Carry SRL, Dobrogea Grup SA, Sole Mizo România SA, Ella Glob SRL, si Whiteland SRL, au umplut cu bunătăți sacul si sania lui Moş Crăciun, el a poposit si la persoanele aflate în dificultate, la oamenii străzii, fără adăpost, la Adăpostul Sfânta Filoftea, la persoanele cu dizabilităţi din cadrul Asociaţiei Naţionale a Surzilor din România-Filiala Constanţa, la Asociaţia Naţionala a Nevăzătorilor- Filiala Constanţa, precum şi la Centrul de Îngrijiri și Asistență Poarta Albă, aducând daruri, bucurie și zâmbete celor 100 de bătrânei ce vieţuiesc acolo.
Deci, îmbracă şi tu haina Moşului Nicolae sau cea a lui Moş Crăciun!
 

Fii bun! Fii si tu un Moş Crăciun!

 
Nu pierzi nimic dacă ajuţi pe cineva, dacă eşti generos cu cineva, câştigi sentimente pe care niciun ban din lume nu le poate cumpăra…
 
Crăciunul acesta avem nevoie, mai mult ca niciodată, de acea atmosferă magică ...
 
Este esenţial ca in aceste momente, când omenirea este atacată de un inamic invizibil, să nu ne lăsăm doborâţi, să nu uităm că iubirea înseamnă viaţă şi iubirea trebuie sa ne călăuzească în această luptă. Noi, unii, poate că ne vom stinge în această luptă, dar să nu uităm nicicând că trebuie să lăsăm moştenire urmaşilor noştri, generaţiilor care vin, noilor vlăstare tinere, încrederea, speranţa, credinţa.
 
Vă încurajam pe toti să trăiti aceste momente grele cu tăria credinței, certitudinea speranței și ardoarea carității si fie ca timpul Postului Craciunului, să ne ajute pe toți să dăm un sens evanghelic chiar și acestui moment de încercare și de suferință”, au transmis reprezentanții Asociaţiei ,,Suflete deschise” şi ai Arimex Comexim 2000 SRL.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii