Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:51 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arimex Comexim 2000 SRL nu uită de tradiţie Iahnie de fasole cu cârnaţi, de 1 decembrie, pentru pacienţii constănţeni

ro

01 Dec, 2016 00:00 2351 Marime text
Iahnie de fasole cu cârnaţi de casă, piept de pui la cuptor şi piure de cartofi, ficăţei de pui în sos ostropel şi piure de cartofi, friptură de pui şi cartofi la cuptor, cartofi copţi cu brânză de vaci, salată de murături – sunt doar câteva dintre bucatele pe care le vor servi pacienţii constănţeni, de 1 decembrie.
 
Ca de fiecare dată, la orice sărbătoare religioasă sau laică, Arimex Comexim 2000 SRL, firma care prepară hrana pacienţilor internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, la Spitalul Municipal de Boli Infecţioase Constanţa şi la Spitalul Clinic CFR Constanţa, s-a gândit la situaţia pacienţilor, cărora le va oferi un meniu special.
 
Asfel, de 1 decembrie, angajaţii societăţii Arimex Comexim 2000 SRL au pregătit mai multe feluri delicioase. La micul dejun, pacienţii celor trei unităţi sanitare vor servi ceai cu lămâie, unt, margarină, ou fiert, crenwurşti piept pui, caş proaspăt de vacă, brânză topită, brânză de vaci, miere, gem de caise, iar la supliment – biscuiţi, lapte dulce şi iaurt natural.
 
Pentru prânz, angajaţii Arimex Comexim 200 SRL au pregătit supă de păsăre cu găluşte, supă de pasăre cu tăiţei de casă, supă de legume cu fulgi de ou, iahnie de fasole cu cârnaţi de casă, piept de pui la cuptor şi piure de cartofi, ficăţei de pui în sos ostropel şi piure de cartofi, friptură de pui şi cartofi la cuptor, cartofi copţi cu brânză de vaci, salată, salată de castraveţi muraţi, salată de murături - gogonele şi conopidă, salată de varză albă. La desert, pacienţii vor servi mere coapte cu stafide, mere şi eugenii.
 
Cina şi fi şi ea una specială. Pe mese, pacienţii vor găsi ceai cu lămâie, pilaf cu ciuperci şi ficăţei de pui în sos de roşii, mămăliguţă cu brânză proaspată de vaci şi smântână şi cu ficăţei de pui la cutor, mămăliguţă cu brânză telemeă şi smântână, spaghete cu carne pui în sos Napoli, budincă de macaroane cu brânză de vaci şi stafide, pulpe de pui la tavă cu piure de cartofi, budincă de macaroane cu brânză de vaci şi stafide, iar la desert – biscuiţi.
 
„Tuturor pacientilor internaţi le dorim însănătoşire grabnică şi rugăm pe bunul Dumnezeu să le tămăduiască sufletele şi trupurile, să le dăruiască pace sufletească, să le dea putere să învingă toate greutăţile zilelor ce vor urma. Rugăm şi pe Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat, Apostolul românilor care acum aproape 2000 de ani, pentru prima oara pe pământul ţării noastre, în Dobrogea şi la Gurile Dunării, a vestit Evanghelia lui Hristos, să fie veşnic rugător şi sprijinitor al nostru catre Părintele din ceruri. Şi fiecare dintre noi, cu dragoste şi credinţă, să punem în această seara grâul la’ncolţit nu numai la ferestre, ci şi în inimile noastre, spre a dobândi rodul cel bun. Să trăim astfel cu Hristos, să ajutăm la mântuirea noastra şi a celor din jur“, a declarat Draghici Virgil administratorul SC Arimex Comexim 2000 SRL.

Ti-a placut articolul?

Comentarii