Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:39 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arimex Comexim 2000 SRL, meniu delicios pentru pacienţii din Constanţa de Sfântul Ilie

ro

20 Jul, 2018 00:00 2445 Marime text
Azi, 20 iulie, Biserica Ortodoxă îl cinsteşte pe Sfântul şi Slăvitul Proroc Ilie Tesviteanul. Originar din cetatea Tesva, fiu al unui preot evreu, Sfântul Proroc Ilie este cunoscut datorită minunii de a aduce ploaia. Cu 800 de ani înainte de Hristos, în Israel trăiau regele Ahab şi Izabela, soţia sa, care l-a adus în Israel pe Baal, zeul căruia i se închinau cananeenii. Ilie l-a avertizat pe Ahab de idolatria în care căzuse poporul şi, văzând împietrirea regelui, i-a profeţit: „În aceşti ani nu va mai fi nici rouă, nici ploaie“. Sfântul Ilie mai este considerat zeul Soarelui şi divinitatea populară a focului, identificându-se cu Helios în mitologia greacă şi cu Gebeleizis în mitologia geto-dacă. După ce a salvat, prin rugăciunile sale, poporul din Israel de cumplita secetă de trei ani şi jumătate, acesta a devenit în ochii credincioşilor făcător de minuni şi aducător de ploi. De asemenea, Sfântul Ilie este cunoscut şi ca patron spiritual şi protector al aviatorilor români.
 
Echipa Arimex Comexim 2000 SRL, cea care se îngrijeşte de hrana de zi cu zi a pacienţilor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, secţiile de la Agigea, Eforie, Palazu, Dermato-Venerice, de la Spitalul Municipal de Boli Infecţioase Constanţa şi de la Spitalul CFR, nu a uitat de sărbătoare şi a pregătit un meniu deosebit.
 
File de crap la tavă şi cartofi natur, ardei umplut cu carne de pui şi smântână, plachie de crap cu mămăliguţă, cartofi gratinaţi cu friptură şi pui, pipote de pui în sos ostropel cu piure de cartofi sunt doar câteva dintre felurile de mâncare care au fost preparate de echipa Arimex Comexim 2000 SRL.
 
La micul dejun, pacienţii vor fi serviţi azi cu ceai cu lămâie, unt, margarină, miere de salcâm, gem de caise, şuncă presată de pui, şunculiţă ţărănească, caş proaspăt de vacă, brânză proaspătă de vaci, brânză topită, brânză Havardi, iar la supliment - biscuiţi, lapte dulce şi iaurt natural.
 
Pe masa de prânz, pacienţii vor avea ciorbă pescărească de crap, ciorbă de crap românesc, supă de legume cu fidea, supă de pasăre cu tăieţei, piept de pui la cuptor li pilaf cu legume, file de crap la tavă şi cartofi natur cu sos de lămâie, ardei umpluţi cu carne de pui şi smântână, plachie de crap cu mămăliguţă, varză călită cu pulpă de porc, iar la desert - mandarine, prăjitură, banane şi mere.
 
Pentru cină, echipa Arimex Comexim 2000 SRL a pregătit cartofi gratinaţi cu friptură şi pui, macaroane cu brânză de vaci, cartofi natur cu brânză de vaci, pipote de pui în sos ostropel cu piure de cartofi, ceai cu lămâie, iar la desert - biscuiţi.
 
„Tuturor pacienţilor internaţi le dorim însănătoşire grabnică şi îl rugăm pe bunul Dumnezeu să le tămăduiască sufletele şi trupurile, să le dăruiască pace sufletească, să le dea putere să învingă toate greutăţile zilelor ce vor urma. Rugăm şi pe Sfântul Mare Proroc Ilie Tesviteanul, făcătorul de minuni, cel care a fost hrănit în chip minunat de corbi pe când trăia în peşteră, cel care traversează cerul în căruţa lui de foc pentru a ne ocroti, să fie veşnic rugător şi sprijinitor al nostru către Părintele din ceruri“, a transmis Vergil Drăghici, administratorul SC Arimex Comexim 2000 SRL.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii