Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:45 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arimex Comexim 2000 are grijă de beneficiarii serviciilor sale Bolnavii au sărbătorit Sfinţii Constantin şi Elena (Galerie foto)

ro

22 May, 2012 00:00 1965 Marime text
cantina.jpg„Nu am vrea să uităm, în această zi sfântă, să le mulţumim sponsorilor. Fără ajutorul loc, bolnavii nu ar mai fi avut o masă atât de îmbelşugată"

Societatea Arimex Comexim 2000, cea care se ocupă de hrana bolnavilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, s-a ocupat, ca de fiecare dată, creştineşte, de masa din ziua în care se prăznuiesc Sfinţii Constantin şi Elena.

Chiar dacă alocaţia de hrană dată de Ministerul Sănătăţii este de doar 7 lei pe zi pentru fiecare bolnav şi, evident, este insuficientă pentru a hrăni aşa cum se cuvine un suferind, societatea comercială a fost sprijinită de sponsori pentru a le putea oferi celor aflaţi în suferinţă o masă aşa cum se cuvine în zi de mare sărbătoare creştină. Bolnavii au fost hrăniţi cu ceai cu lămâie, margarină, salam Victoria, brânză de vaci şi ou fiert (la micul dejun), cu ciorbă ţărănească de purcel, supă cremă de legume cu crutoane, tochitură dobrogeană, musaca de cartofi cu carne, cartofi la cuptor cu friptură de pui şi cozonac cu cacao, rahat şi stafide (la masa de prânz) şi cu melcişori cu brânză de vaci şi telemea, mămăligă cu brânză de vaci şi smântână şi biscuiţi (la cină). Doi preoţi au ţinut o slujbă de sfinţire a mâncării, aşa cum se întâmplă la fiecare mare sărbătoare.

„Nu am vrea să uităm, în această zi sfântă, să le mulţumim celor care ne-au fost alături, Selgros, Dobrogea şi Arhiepiscopia Tomisului. Fără ajutorul loc, bolnavii nu ar mai fi avut o masă atât de îmbelşugată", a declarat Petre Preda, administratorul Arimex Comexim 2000. Acesta a adăugat că le doreşte multă sănătate tuturor celor care au servit bucatele pregătite de societatea sa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii