Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afaceri de vânzare în judeţul Constanţa Ce sume trebuie să scoţi din buzunar pentru o fermă agricolă sau un restaurant (galerie foto)

ro

26 May, 2014 00:00 13013 Marime text
Ferme agricole, săli de sport, terase, restaurante şi spaţii comerciale sunt doar câteva dintre afacerile scoase la mezat de constănţeni. Prin urmare, cei care doresc să înceapă o afacere pot profita de anunţurile postate la Mica Publicitate, devenind patroni cu acte în regulă.

Pe site-ul olx.ro (fostul mercador.ro) sunt postate zeci de anunţuri de acest fel, cu afaceri de vânzare care îşi aşteaptă investitorul. Dacă doriţi să deveniţi fermier, puteţi opta pentru o fermă de 6.500 mp, situată în comuna Săcele. Proprietatea dispune de: o hală de 400 mp, o platformă betonată de 600 mp, o magazie pentru cereale, de 200 mp, dependinţe cu voliere pentru păsări, de 300 mp, dependinţe betonate cu toate utilităţile, destinate creşterii porcilor. Ferma se vinde la preţul de 230.000 de euro. O altă proprietate agricolă tentantă o reprezintă o fermă situată în localitatea Plopeni, care ocupă o suprafaţă de teren de 6,9 hectare. Halele au un spaţiu de depozitare pentru 10.000 de tone de cereale sau 800 de bovine, restul fiind folosit drept grădină sau teren agricol.

Proprietatea poate fi achiziţionată pentru suma de 350.000 de euro. Dintr-un alt anunţ aflăm că şi în comuna Nicolae Bălcescu poate fi achiziţionată o fermă, la preţul de 1.600.000 de euro. Ferma respectivă este amplasată pe o suprafaţă de opt hectare, pe care se află zece grajduri din beton şi zidărie de cărămidă. La acestea se adaugă alte zece hectare de teren lipite de fermă. Proprietatea mai beneficiază de: patru silozuri cu moară pentru urluială şi paie, un apartament decomandat cu două camere, o bucătărie, o sală de mese pentru angajaţi, o carmangerie, o livadă cu sistem de irigaţie prin picurător, solarii, patru fose septice, două puţuri de apă şi un bazin de apă cu o capacitate de 32.000 de tone. Cine nu dispune de suma necesară achiziţionării unei proprietăţi poate închiria afacerea respectivă. În acest sens, un proprietar oferă spre închiriere o fermă situată în localitatea Ovidiu. Aceasta este compusă din spaţii de producţie, de depozitare, o casă de locuit, una pentru personalul angajat, o cramă, o casierie, o carmangerie, o livadă şi o platformă betonată. Potrivit anunţului publicat pe olx.ro, ferma poate fi închiriată pentru suma de 1.499 de euro pe lună.

Plajă, sală de sport şi hotel

Cei care doresc să investească se pot orienta spre afaceri mai aproape de mare. Astfel, potrivit unui anunţ, se dă în administrare un sector de plajă, situat în Vama Veche. Plaja are o suprafaţă de 1.838 mp şi se afla lângă Stuf. O altă variantă de afacere ar fi o sală de sport din Constanţa, care poate fi achiziţionată cu 895.000 de euro. Proprietatea reprezintă o construcţie din structură metalică cu panouri tip sandvici şi cu bucătărie profesională, dotată cu mese şi scaune. La parter există o sală de sport, saună, vestiare, şase grupuri sanitare, la primul etaj se află birouri şi un restaurant, iar la etajul al doilea este amenajat un bar. Imobilul este situat pe un teren de 850 mp, din care 75 mp sunt destinaţi parării. „Pretabilă pentru evenimente festive şi sport, destinaţia putând fi schimbată în funcţie de dorinţa cumpărătorului“, se arată în anunţul de vânzare, preţul imobilului fiind de 895.000 de euro. Cine dispune de 2.700.000 de euro poate achiziţiona un hotel, situat în centrul staţiuni Mamaia, zona Cazino. Hotelul D+P+4 are deschidere spre aleea de promenadă. Suprafaţa terenului este de 621 mp, construcţia având o amprentă la sol de 523 mp, cu suprafaţa totală de 2265 mp. La demisol şi parter sunt amplasate spaţii comerciale. La etajul unu există trei apartamente şi opt camere, iar la etajele doi şi trei, câte trei apartamente şi şapte camere. La etajul patru sunt amplasate două apartamente, trei camere şi un restaurant, iar la ultimul etaj găsim o piscină. Alt anunţ arată că în oraşul Năvodari poate fi cumpărat un spaţiu comercial. Acesta dispune de un teren de 163 mp. La parter se află un bar cu 40 locuri, un magazin de piese auto, un magazin de legume şi fructe, iar la etaj este amenajat un club cu bar de 60 de locuri. Proprietatea poate fi cumpărată pentru suma de 165.000 de euro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii