Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:27 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adormirea Maicii Domnului, prăznuită de pacienţii constănţeni Arimex Comexim 2000 SRL le-a oferit mâncare tradiţională (galerie foto)

ro

16 Aug, 2014 00:00 1885 Marime text
Aşa cum ne-am obişnuit deja la fiecare sărbătoare creştină mare, Arimex Comexim 2000 SRL, societatea care prepară şi distribuie mâncarea pentru bolnavii internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi la Spitalul de Boli Infecţioase, a oferit şi de această dată pacienţilor mâncare tradiţională românească.
 
Şi ieri, cu ocazia prăznuirii de către Biserica Ortodoxă a sărbătorii Adormirea Maicii Domnului, pacienţii celor două unităţi sanitare au avut parte de un meniu delicios. La micul dejun, pacienţii au primit ceai cu lămâie, crenvurşti, margarină, brânză topită, salam, şuncă presată, telemea, brânză de vaci şi gem. Suplimentul a constat în lapte dulce şi iaurt natural. Şi prânzul a fost pe măsura sărbătorii. Pacienţii au servit ciorbă ţărănească de purcel, supă de văcuţă cu tăiţei, supă de pui cu legume, ardei umpluţi cu carne şi smântână, cartofi la cuptor cu friptură de văcuţă la tavă, amestec mexican cu friptură de porc la tavă, văcuţă la tavă, pilaf cu legume şi pui la cuptor, piure de cartofi cu brânză de vaci, paste în sos de roşii cu rasol din pulpe de pui, piure de cartofi cu friptură de pui la cuptor. La desert, pacienţii celor două unităţi sanitare au fost serviţi cu mere coapte şi plăcintă cu mere. Cina a fost compusă din salată orientală, budincă de paste cu brânză de vaci şi smântână, ficăţei de pui la cuptor cu cartofi gratinaţi, mămăliguţă cu brânză şi smântână, mâncare de spanac cu friptură de pui la cuptor şi ceai cu lămâie. Şi, pentru a fi respectată tradiţia creştinească, toate bucatele au fost sfinţite de preoţii Gigi Cristea, Mircea Ştefan şi Toma Petre.
 
„Tuturor pacienţilor le dorim însănătoşire grabnică, multă sănătate, pace sufletească şi spor în toate şi rugăm pe Dumnezeul nostru Milostiv, Fiul său, Duhul Sfânt şi pe Stăpâna noastră, Maica Sfântă, pururi Fecioara Maria, să-i binecuvânteze, să le dea putere să spere, să ierte, să iubească şi să întâmpine toate greutăţile zilelor ce vor urma. Mulţumim Arhiepiscopiei Tomisului, echipei Dobrogea SA şi echipei Selgros Cash & Carry pentru grija şi sprijinul acordate“, a declarat Petre Preda, administratorul societăţii Arimex Comexim 2000 SRL.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii