Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:53 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adio autobuze etajate!

ro

01 Sep, 2009 03:04 6337 Marime text

autobuz_cu_etaj_07.jpgIeri dimineaţă, conducerea Regiei Autonome de Transport în Comun din Constanţa a luat decizia de a scoate din circulaţie a autobuzelor etajate. Hotărârea a fost luată din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, dar şi din cauză că traseul turistic nu mai era unul profitabil.

Este vorba despre cinci autobuze „Mamaia Estival", care circulau pe ruta Gara - Constanţa - capătul staţiunii Mamaia. Preţul unei călcătorii era de trei lei, tarif unic aplicat, indiferent de staţia unde urca sau cobora turistul. Preţul nu era unul mare, iar iniţiativa RATC a fost una lăudabilă, însă turiştii nu s-au înghesuit să călătorească cu autobuzele etajate. Încasările au fost mici, chiar mai scăzute cu aproximativ 20% decât cele de anul trecut, iar banii de abia le-au ajuns angajaţilor RATC să plătească motorina consumată.

O situaţie mai dramatică s-a înregistrat în cazul celor două autobuze etajate introduse în circulaţie pe traseul Constanţa, Eforie Nord, Techirghiol, Eforie Sud, Costineşti, Neptun, Jupiter, Saturn, Venus, Mangalia (portul turistic). Echipa Regiei a renunţat la ele în urmă cu zece zile, dat fiind faptul că nu erau călători.

Un bilet de călătorie pe ruta Constanţa - Mangalia costa opt lei, pentru traseul Constanţa - Mangalia -Constanţa costa 12 lei, iar pentru un bilet pentru oricare două staţii de pe traseu turistul trebuia să plătească cinci lei. Tariful nu era nici în acest caz ridicat dar turiştii fie nu au ştiut de existenţa autobuzelor etajate, fie au ales alte mijloace de transport mai rapide.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii