Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:14 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acuzaţii grave la adresa a doi directori din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa

ro

28 Aug, 2014 00:00 6002 Marime text
Vă mai amintiţi de Fundaţia „Ambulanţa 2000“ Constanţa? Cea care, în octombrie 2011, semnase un protocol de colaborare cu Consiliul Judeţean Constanţa, prin care se angaja „să asigure asistenţa medicală de urgenţă prespitalicească prin transportarea pacienţilor cu ambulanţa cu echipaj complet la şi de la clinici medicale din ţară şi din străinătate“? Din Registrului Naţional ONG, disponibil pe site-ul Ministerului Justiţiei, aflăm că Fundaţia „Ambulanţa 2000“ Constanţa a fost înregistrată în instanţă pe 20 februarie 2001. Fondator este doctorul Vasile Popescu, directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Constanţa, iar din Consiliul Director fac parte Marian Şarpe, Elena Popescu, Cristian Popescu şi Marian Albu.
 

La începutul acestei săptămâni, pe adresa de email a cotidianului ZIUA de Constanţa a sosit un mesaj în care directorul Vasile Popescu este acuzat că l-a promovat în funcţia de director tehnic în cadrul SAJ pe Marian Şarpe.
Prezentăm email-ul respectiv în cele ce urmează: „Ştie cineva că preşedintele de la Fundaţia «Ambulanţa 2000» a fost promovat în funcţie tocmai de directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean, Vasile Popescu? Ştie cineva că, în trecut, Marian Şarpe a fost chiar şofer, nici măcar nu a deţinut funcţia de ambulanţier în cadrul SAJ, după care a fost demis? Ştiţi că directorul Popescu l-a reangajat ca şofer personal? Ştie cineva că Marian Şarpe a făcut facultatea chiar pe banii SAJ şi, imediat, directorul SAJ a scos postul de director tehnic special pentru a fi ocupat de Marian Şarpe? Ştie cineva că toţi angajaţii contribuie cu bani din salariu la marea Fundaţie «Ambulanţa 2000», pentru că, în caz contrar, sunt luaţi la ochi? Pe banii ambulanţelor de stat se repară maşinile şi se întreţin maşinile fundaţiei, inclusiv se alimentează cu carburanţi acele maşini“.

Ce spun Vasile Popescu şi Marian Şarpe

Doctorul Vasile Popescu, directorul SAJ Constanţa, a lămurit, ieri, câteva dintre aspectele sesizate. „Marian Şarpe nu a fost şoferul meu personal. Doamne fereşte! Eu nu am şofer personal. Postul de director tehnic a fost scos la concurs. Deoarece nu s-a prezentat nimeni la concurs, a fost numit interimar Marian Şarpe. Iar acuzaţia că aş impune angajaţilor să alimenteze maşinile fundaţiei este o prostie. Am avut trei maşini, pe care le-am vândut. Fundaţia nu are activitate de trei ani“, a declarat dr. Vasile Popescu.
 
Am luat legătura şi cu Marian Şarpe, directorul tehnic al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, care a ţinut să precizeze că acuzaţiile care i se aduc sunt nefondate. „Am început activitatea în cadrul SAJ Constanţa din anul 1991, ca şofer, apoi ca ambulanţier. În 2009, am dat la Facultatea de Inginerie Mecanică, specializarea Autovehicule Rutiere, din cadrul Universităţii «Ovidius». Am devenit apoi inginer debutant la SAJ. Când postul de director tehnic a fost scos la concurs şi nu s-a prezentat nimeni, am fost numit interimar. Cât priveşte Fundaţia «Ambulanţa 2000», aceasta nu mai are activitate de un an şi ceva“, ne-a explicat Marian Şarpe. De altfel, potrivit unui anunţ postat pe site-ul SAJ Constanţa, pe data de 15 mai 2012 a fost organizat concursul pentru ocuparea funcţiei de director tehnic, la care nu s-a prezentat niciun candidat.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii