Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:42 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Țelina combate stările de nervozitate și detoxifiază organismul

ro

10 Mar, 2017 00:08 1790 Marime text

La fel ca celelalte legume, țelina are și ea proprietăți terapeutice și poate fi consumată pentru combaterea sau prevenirea de diferite afecțiuni.
 
Prin bogăţia de vitamine, enzime, hormoni vegetali şi substanţe aromatice complexe, uşor asimilabile, atât frunzele de țelină, cât și rădăcinile ei sunt la fel de benefice pentru organism.
 
 
Sucul se obţine din rădăcina rasă sau prin tăiere în felii subţiri sau cuburi care se pun în mixer 2-5 minute. Se beau zilnic 50-100 ml suc, fracţionat în 3 reprize, într-o cură de 15-20 de zile, consumându-se în cazuri de convalescenţă, surmenaj, nervozitate, febră, reumatism, astenie, tuse, catar bronşic, obezitate, drenor pulmonar şi hepatic. Extern, se aplică sub formă de comprese pe plăgi, ulcere, cancer de piele, afecţiuni oftalmologice şi în gargare contra ulceraţiilor din gură.
 
Sucul din rădăcini mai are rolul de a elimina toxinele din corp la persoanele care lucrează într-un mediu poluat, la cei care consumă multă carne, aditivi alimentari sintetici, tutun şi medicamente de sinteză. În acest caz, se iau 10-15 linguri pe zi, în cure de 2-3 săptămâni.
 
Ţelina mai poate fi consumată în afecţiuni digestive, combate stresul, diminuează senzația de foame și regenerează pielea. De asemenea, țelina este bună și în cazul bărbaților care au probleme de potență sau fertilitate. 

Sursa foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii