Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reprezentanţii DSP Constanţa liniştesc părinţii Nu avem probleme cu dozele de vacinuri

ro

17 Feb, 2017 09:44 3227 Marime text
La Constanţa nu sunt probleme cu vaccinul hexavalent și cel împotriva hepatitei B, dau asigurări reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa.

„Noi cerem dozele de vacinuri în funcţie de solicitările medicilor de familie. Ministerul Sănătăţii livrează dozele în funcţie de solicitările noastre. Nu avem, la acestă oră, probleme cu dozele de vaccinuri“, a explicat dr. Loti Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Constanţa.

Tot ea a mai adăugat că, lunar, în judeţul Constanţa sunt  înregistrate 600 de naşteri, iar copii sunt imunizaţi cu vacinul anti TBC şi cu vaccinul împotriva hepatitei B.

Vaccinul hexavalente imunizează copiii împotriva a șase boli. În primul an de viață, copilului trebuie să i se facă șase vaccinuri împotriva unor boli precum difteria, tetanosul, tusea convulsivă, hepatita B şi poliomielita. Acestea sunt afecțiuni greu de tratat, care ar pune în pericol viața micuțului. Pe piață există un singur vaccin, numit vaccinul hexavalent, care imunizează copilul împotriva acestor boli.

Ministerul Sănătății (MS) trimite periodic doze Direcțiilor de Sănătate Publică (DSP), iar de aici sunt repartizate medicilor de familie, în funcție de solicitările făcute.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii