Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:15 20 09 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Perele sunt recomandate în prevenirea obezității, diabetului și a bolilor coronariene

ro

01 Jul, 2018 00:00 163 Marime text
Cunoscute ca fructe hipoalergenice, perele nu sunt de natură să cauzeze reacții alergice. De aceea se recomandă consumul de pere chiar și la copiii de vârste foarte mici. Totodată, ele pot fi utile în tratarea inflamației mucoaselor, în tulburările cronice, artrită și gută, potrivit Agerpres.ro .
 
Perele sunt recomandate în prevenirea obezității, diabetului și a bolilor coronariene.
 
Dintre toate fructele, perele au cel mai scăzut indice glicemic, fapt pentru care sunt indicate persoanelor care suferă de diabet. Aceste fructe constituie și desertul ideal pentru persoanele supraponderale, fiind recomandate celor care doresc să slăbească și sunt la dietă.
 
Pe lângă morcovi, și perele ajută la menținerea sănătății ochilor. Potrivit unui studiu publicat în Arhivele de Oftalmologie, 3 porții de fructe consumate în fiecare zi reduc cu 36% riscul de apariție a degenerescenței maculare, cauza principală în pierderea vederii la persoanele în vârstă.
 
În cazurile de infecții sau răceli repetate este indicat să consumăm, timp de o săptămână sau două, câte un litru de suc sau de nectar de pere. În filosofia terapiei orientale, perele acționează benefic asupra plămânilor care produc energia necesară pentru a lupta cu agenții patogeni.
 
Cu un conținut bogat de fibre, perele reduc nivelul colesterolului "rău", micșorând astfel riscul apariției bolilor cardiovasculare.
 
Prin conținutul bogat de potasiu, perele ajută la reglarea tensiunii arteriale. Mai mult, fiind o sursă de pectine și bioflavonoide, au un puternic efect antioxidant. Cercetătorii australieni au ajuns la concluzia că aceste fructe ne protejează și împotriva astmului.
 
Consumul acestor fructe stimulează formarea globulelor roșii și combate anemia.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii