Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:04 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi cazuri de infecție cu virusul West Nile confirmate în România! Un caz, chiar lângă Constanța

ro

26 Jul, 2018 00:00 1841 Marime text
Noi cazuri de infecție cu virusul West Nile confirmate în România! Din luna mai și până la data de 24 iulie, când a fost actualizată baza de date a Institutului Național de Sănătate Publică România, sunt cinci astfel de cazuri confirmate.
 
Nu s-a înregistrat niciun deces. Din cele cinci cazuri, un pacient avea între 15-19 ani, un alt pacient, între 40-49 de ani, doi pacienți, între 50-59 de ani și altul avea vârsta cuprinsă între 60 și 69 de ani.
 
Cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane de sex masculin, un caz fiind în mediul urban, iar celelalte patru în mediul rural. Au fost înregistrate în județele Dolj - două cazuri, Olt, Iași și Brăila, chiar în apropierea graniței cu Constanța.
 
Specialiștii recomandă să se evite expunerea la țânțari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi, să utilizeze substanțe chimice repelente împotriva țânțarilor, să împiedice pătrunderea țânțarilor în casă, să utilizeze substanțe insecticide, să asigure desecarea bălților de apă din jurul gospodăriei.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii