Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:49 17 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce a verificat Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii la Spitalul Clinic Judeţean Constanţa?

ro

09 Oct, 2019 00:00 987 Marime text

La jumătatea lunii septembrie, Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii a descins la Spitalul Judeţean Constanţa. Se pare că totul a plecat de la o reclamaţie pornită de pe Secţia de Neurologie, acolo unde există un conflict între personalul medical. 
 
Controlul a picat însă mănuşă pentru cei care vor capul managerului Cătălin Grasa.
Astfel, dincolo de verificările de pe Secţia de Neurologie, reabilitată recent, inspectorii Corpului de Control au vrut să vadă care este situaţia şi la Psihiatrie şi la Chirurgie Plastică (secţia de arşi), unde nu este nevoie de reparaţii urgente şi igienizare, deoarece incidenţa infecţiilor nosocominale pun în pericol şi mai mult sănătatea şi aşa fragilă a pacienţilor.
 
Astfel, Corpul de Control a avut mai multe recomandări urgente pentru managementul spitalului, iar pe 1 octombrie s-a întors pentru a vedea dacă neajunsurile au fost remediate.
Managerul Spitalului Clinic Judeţean Constanţa, dr. Cătălin Grasa, afirmă că în cele două săptămâni dintre cele două vizite ale Corpului de Control au fost rezolvate deficienţele. Astfel, magaziile din Secţia de Chirurgie Plastică au fost dezafectate şi s-a procedat la igienizare. Acelaşi lucru se va întâmpla şi la secţia exterioară de la Palazu Mare.
 
În ceea ce priveşte Secţiile medicale I şi II, dr. Grasa afirmă că acestea vor fi reabilitate după modelul Neurologiei, o secţie care în acest moment respectă standardele în domeniu. 
Deşi ameninţat cu demiterea, managerul spitalului nu este îngrijorat de această măsură, pe care o consideră mai degrabă politică.
Corpul de Control a mai verificat şi modul în care au fost cheltuiţi banii alocaţi de Ministerul Sănătăţii către unitatea medicală din judeţul Constanţa, în perioada 2017-2019, iar dr. Grasa a afirmat că nu ar exista probleme nici din acest punct de vedere. Raportul Corpului de Control nu este finalizat, însă este aşteptat de toate părţile implicate.  
 
Recent preşedintele CJC, Marius Horia Ţuţuianu, a făcut noi precizări în legătură cu situaţia de la Spitalul Judeţean: „În continuare sunt probleme destul de mari în spital, au fost controale, precum ştiţi, atât de la Ministerul Sănătăţii, cât şi din partea CJC. Nu sunt mulţumit de ce se întâmplă acolo, până la jumătatea lunii viitoare (n.r. luna octombrie a.c.) voi lua o decizie în legătură cu managementul Spitalului Judeţean. Până atunci, îi cer managerului o mai mare implicare, mai multe nopţi nedormite, să nu mai piardă banii pe care noi i-am obţinut pentru spital şi cel puţin o dată pe săptămână să meargă pe secţii. Şi, nu în ultimul rând, în momentul în care apare orice problemă vreau să fim anunţaţi pentru a le rezolva cât mai repede. Eu încă mai aştept schimbarea”, a afirmat Ţuţuianu, care a adăugat că în decizia sa cu privire la o eventuală schimbare a doctorului Grasa, un rol important îl va avea tocmai raportul Corpului de Control.
 
În următoarea perioadă, managerul SCJU, dr. Cătălin Grasa, va susţine şi evaluarea anuală a proiectului managerial.

Ti-a placut articolul?

Comentarii