Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile ciocolatei calde. De ce ar trebui să bei

ro

29 Feb, 2020 00:00 2497 Marime text

Ciocolata caldă are o mulțime de beneficii uimitoare, potrivit antena3.ro.


Nu doar că te încălzește în diminețile, încâ reci, ale primaverii, ci îți și îmbunatățește starea generala de sănătate.


Ciocolata este plină de antioxidanți care ajută la prevenirea bolilor de inimă, îmbătrânirii premature și chiar poate reduce riscul de cancer de vreme ce ei anihilează radicalii liberi.


Cu cât este mai neagră ciocolata cu atât mai puternici sunt antioxidanții pe care îi conține. Poate că te întrebi dacă ciocolata caldă este la fel de sănătoasă ca o tabletă de ciocolată neagră.


Ciocolata caldă a fost folosită de mulți ani pentru a trata anumite afecțiuni și a combate starea de spirit negativă. În present, oamenii nu consideră ciocolata caldă drept un medicament chiar dacă o consumă mai abitir decât niciodată.

Iata beneficiile acestei bauturi. 

 
  • Crește puterea creierului


Un studiu a arătat că un consum de ciocolată caldă îmbunătățește atât abilitățile creierului cât și starea lui generală de sănătate. Flavonoidele din băutură crește circulația sângelui în creier precum și oxigenarea sa, ceea ce înseamnă că vei putea gândi mai bine. Daca vrei o îmbunătățire a memoriei încearcă să bei două cești de ciocolată caldă pe zi. Nu doar că memoria va fi mai bună, ci si starea de spirit. Însă nu pune prea mult zahăr în ciocolată. 

 
  • Conține mai multi antioxidanți


Potrivit unei cercetări realizate la Universitatea Cornell, ciocolata caldă conține mai multi antioxidanți decât vinul sau ceaiul verde. În plus, consumul de ciocolată caldă este una dintre cele mai delicioase căi de a te bucura de puternicii antioxidanți. Ciocolata caldă conține mai multi antioxidanți decât batonul de ciocolată care sunt eliberați când băutura este fierbinte.  


Sursa foto: Wikipedia.org
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii