Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:58 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uups! Un loc de parcare construit de Primarie costa aproape 10.000 de euro

ro

07 Aug, 2010 14:37 965 Marime text

Totul se face cu firme de casa

Primaria Constanta da asigurari ca, intr-un an, lipsa locurilor de parcare nu va mai fi o problema in centrul orasului, dar pentru acest lucru este nevoie de bani. Alesii locali constanteni au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construirea parcarii supraetajate de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, obiectiv ce va fi realizat cu bani europeni si, in acelasi timp, autoritatea locala a scos la licitatie un contract ce a si fost insfacat de o firma „cu traditie” in acapararea licitatiilor publice.

S.C. House Consulting S.R.L si-a adjudecat contractul ce vizeaza „Actul aditional pentru serviciul elaborare SF, PT, DDE si CS aferente obiectivului Parcare verde – Construirea unei parcari supraetajate in zona Spitalului Judetean Constanta”, in valoare de 61.100 de lei, fara T.V.A., firma in cauza fiind singurul ofertant, asa ca banii au fost virati in urma unei negocieri fara anunt de participare. S.C. House Consulting S.R.L. este societatea care a efectuat studiul de fezabilitate pentru oraselul lacustru de pe Lacul Siutghiol, dar si proiectul locuintelor ieftine pentru tineri.

Primarul Constantei, Radu Mazare, a anuntat ca parcarea va fi realizata cu bani europeni si va costa peste 3 milioane de euro, finantarea fiind asigurata in cea mai mare parte din bani europeni. Lucrarile sunt programate sa inceapa in primavara anului viitor. Acest lucru va fi posibil doar daca autoritatea de management va accepta sa evalueze proiectul in regim de urgenta. Consilierii locali constanteni au aprobat, in toamna anului trecut, o hotarare prin care intreaga curte a spitalului, un teren de 15,8 ha, a trecut din domeniul public al judetului Constanta, adica din administrarea Consiliului Judetean Constanta, in administrarea Consiliului Local Municipal. Parcarea va avea 307 locuri, dispuse pe cinci niveluri.

Constructia va fi realizata pe locul unei parcari existente, ce are doar 75 de locuri. La un calcul simplu rezulta ca un singur loc de parcarea ajunge sa coste aproape 10.000 de euro, jumatate din costul unei garsoniere. Constructia va fi dotata la standarde europene, cu echipamente moderne, cu instalatii automatice pentru evidentierea locurilor libere din parcare, cu ascensoare si cu bariera de control acces. In ciuda costurilor mari de realizare, autoritatile locale promit ca parcarea va putea fi folosita de soferi in schimbul unei taxe modice. Municipalitatea a lansat, in 2008, proiecte similare si pentru statiunea Mamaia, dar a renuntat, intrucat acestea nu au mai fost considerate fezabile.

www.uups.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii