Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uups! Fostul judecator Doina Draguinea, acuzat ca a luat spaga 15.000 de euro

ro

14 Sep, 2010 13:03 2121 Marime text
Cetateanul egiptean Ahmed Mahmoud Mohamed Abdelghany Helaly, de 29 de ani, care se presupune ca ar fi inselat o societate din Romania, sustine ca arestarea si trimiterea sa in judecata pentru inselaciune s-au facut in mod incorect. Mai exact, egipteanul afirma ca este vorba de o infractiune comisa de catre fostul sau angajat, George Mircea Nedelcu, dar care i-a fost imputata lui. In speta, in calitate de administrator al S.C. Salma Trade S.R.L. din Constanta, arabul este acuzat ca ar fi prejudiciat S.C. Layla S.RL. cu suma de 359.400 de lei, in urma unor tranzactii cu tractoare uzate. Numai ca, in opinia sa, la mijloc este vorba de o manevra facuta de catre Nedelcu, care era agent de vanzari in cadrul firmei sale, dar care, ulterior, s-a dat de partea celeilalte societati. Practic, el a cazut undeva la mijloc, fiind acuzat de fapta fostului sau angajat. „Am stat un an si sapte luni in arest, degeaba. Se zice ca am inselat societatea cealalta. Numai ca nu prea se merita. Ei aveau rulaj anual, cat aveam eu intr-o luna. Dupa ce m-au arestat, eu eram inchis, iar politistii au intrat la mine in apartament, fara sa fiu prezent si fara a avea mandat de perchezitie, si mi-au dat totul peste cap. Mi-au luat si seiful in care aveam incasarile, de peste un miliard de lei vechi. In timpul procesului, pe cand eram arestat, judecatorul Doina Draguinea trimitea dosarul la Bucuresti dupa fiecare termen. M-a amanat o data, de doua ori, de trei ori, ma saturasem. Eu eram arestat, iar ea tot dadea amanare peste amanare. Cand nu am mai putut suporta, am facut scandal in sala de judecata. Am toate dovezile necesare ca sa arat ca nu sunt vinovat eu. Am chiar si o copie a dosarului penal. Dar, oricum, nu ma astept ca statul roman sa imi dea mie dreptate. De cand ne judecam, am pierdut si foarte multi bani, din cauza lor si a procesului. In ceea ce o priveste pe Doina Draguinea, cu ea ma judec pe Civil, la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Pai, nu e corect ce a facut ea. A luat 15.000 de euro spaga de la George Nedelcu, bani pe care escrocul ala ii avea tot de la mine, ca sa il scape de puscarie, si m-a bagat pe mine. De asta am si reclamat-o, de au dat-o afara din Magistratura", ne-a declarat afaceristul egiptean.

A facut scandal in fata instantei

In luna martie a acestui an, in timp ce inca se afla in stare de arest preventiv, egipteanul nu s-a mai putut abtine si a facut scandal in fata completului Curtii de Apel Constanta. Nemultumirea i s-a tras de la faptul ca el era arestat, in timp ce celalalt inculpat, George Nedelcu, era in libertate. „Ar trebui sa va judec eu pe dumneavoastra. De un an si trei luni eu sunt in arest, iar celalalt este liber. Daca eu sunt arestat, si celalalt ar trebui sa fie la fel. E diferenta de tratament. Am pastrat linistea mai mult de un an, acum nu mai fac liniste", a tipat cetateanul arab in sala de judecata. El a fost pus in libertate in vara aceasta, avand insa obligatia de a nu parasi localitatea. Ieri, Tribunalul Constanta a fixat un nou termen de judecata, pentru data de 7 octombrie.

In ceea ce il priveste pe judecatorul Doina Draguinea, tocmai a fost exclus din Magistratura, in urma cu cateva luni, din cauza unor deficiente in exercitarea profesiei.

www.uups.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii