Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Telegraf Agresorul tânărului abandonat în pădure a fost arestat

ro

13 Apr, 2011 08:46 969 Marime text
Suspectul principal în cazul tânărului bătut şi abandonat într-o lizieră de la marginea oraşului Medgidia a fost audiat, luni noaptea, de procurorii constănţeni. Constantin Vinerică, de 27 de ani, din satul constănţean Darabani, a fost adus sub escortă, luni seară, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, la scurt timp după ce magistraţii Tribunalului Călăraşi au revocat măsura de arestare preventivă în dosarul în care acesta este acuzat de viol. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa spun că, vineri seară, în jurul orei 20.00, Mihai Vasile Grecu, de 18 ani, din satul Darabani, a fost ademenit de o localnică, Cătălina Răducanu, la marginea satului unde Vinerică, împreună cu un alt tânăr încă neidentificat l-au lovit de mai multe ori cu un box metalic, cu pumnii şi picioarele în zona capului şi toracelui, după care l-au legat de mâini şi de picioare şi l-au băgat în portbagajul maşinii lui Vinerică. Cei doi agresori, însoţiţi de Cătălina Răducanu, de 17 ani, au plecat cu maşina în care se afla victima, spre Mangalia, de unde l-au luat pe Vergil Floreanu, de 25 de ani, şi şi-au continuat drumul spre localitatea Borcea, din judeţul Călăraşi. În apropiere de Medgidia, într-o zonă pustie de lângă pădurea Cuza Vodă, suspecţii au coborât-o pe victimă din portbagaj, au mai lovit-o de câteva ori şi au îmbrâncit-o într-o râpă, abandonând-o acolo legată de mâini şi picioare. Constantin Vinerică le-a declarat anchetatorilor că a vrut să se răzbune pe victimă pentru că s-a purtat urât cu o prietenă de-a lui. El a refuzat, însă, să ofere informaţii anchetatorilor despre cel care l-a ajutat să se răzbune pe Grecu.

ARESTAT. Cazul a ajuns în atenţia poliţiştilor după ce victima a fost găsită, duminica trecută, de un cioban care a anunţat autorităţile. Transportat la spital, Grecu a fost internat cu diagnosticul de pneumotorax drept, pneumomediastin, contuzie pulmonară şi fractură de mandibulă. Bunica victimei a declarat că nu este pentru prima dată când Vinerică îi bate nepotul. „Anul trecut, în noiembrie, Vinerică i-a mai dat o bătaie soră cu moartea. Atunci Mihai a fost salvat de femeia care lucra la magazin. Am fost, duminică seară, la el la spital şi am văzut că a fost desfigurat. Chiar dacă scapă nu cred că o să mai fie om", a declarat Ana Radu, bunica victimei. Constantin Vinerică a fost arestat, ieri, pentru o perioadă de 29 de zile, de magistraţii Tribunalului Constanţa, fiind acuzat de comiterea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi de tentativă de omor calificat. Procurorii constănţeni continuă ancheta pentru identificarea şi reţinerea complicelui care l-a ajutat pe Vinerică la comiterea acestor infracţiuni

ACUZAT DE VIOL. Constantin Vinerică mai este cercetat în prezent de procurorii din Călăraşi. El a fost prins de poliţiştii din localitate după ce două tinere minore au reclamat că au fost violate. Reprezentanţii IPJ Călăraşi spun că sâmbătă dimineaţă, la ora 05.41, două tinere din Borcea au anunţat prin 112 că au fost violate de mai mulţi tineri. În urma cercetărilor efectuate, oamenii legii au stabilit că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 03.00, Mădălina Elena J., de 15 ani, şi Veronica Iuliana E., de 17 ani, au fost luate cu forţa din casa unui bărbat de către doi tineri din Borcea şi duse cu maşina în clădirea fostei discoteci din localitate. Acolo, sub ameninţare, împreună cu alţi patru tineri, printre care şi Constantin Vinerică, cele două minore au fost violate. Cei şase suspecţi, Emil Floreanu, de 28 de ani, Ionel Tudorache, de 25 de ani, ambii din Borcea, Constantin Pismiş, de 18 ani, Radu Stoian, de 40 de ani, ambii din Feteşti, şi Vergil Floreanu şi Constantin Vinerică au fost arestaţi pentru o perioadă de 29 de zile sub aspectul comiterii infracţiunilor de violare de domiciliu, viol şi tentativă de viol. Suspecţii au atacat cu recurs decizia Judecătoriei Călăraşi, iar, luni seară, magistraţii Tribunalului Călăraşi i-au pus în libertate pe cei şase suspecţi.

http://www.telegrafonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii