Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:58 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Replica Presedintele FRB, Rudel Obreja, acuza ca e sabotat de SIF Transilvania - „Suntem idioti, ne spurcam unul pe altul, iar litoralul a ajuns o boschetareala"

ro

23 Feb, 2011 12:26 1256 Marime text

Rudel Obreja nu are de gând să se retragă din turismul constănţean, dar recunoaşte că i se pun beţe în roate de către afacerişti speculativi, precum SIF Transilvania, care îl împiedică să ducă la bun sfârşit investiţia din staţiunea Olimp. Preşedintele Federaţiei Române de Box (FRB) susţine că s-au investit până acuma 11 milioane de euro în proiectul Olimpus Blue Tower, din Olimp, dar a fost nevoit să ceară reorganizarea judiciară a societăţii Moldova Estival 2002 SA pentru a duce până la capăt lucrările. Motivul principal îl reprezintă contrele puse de acţionarul minoritar SIF Transilvania, care ba îşi vinde participaţia, ba o vrea înapoi, blocând astfel investiţia.

Comportamentul SIF Transilvania nu este singular, marea majoritate a societăţilor care au avut ghinionul să fie asociaţi cu speculanţii braşoveni (care controlează în Constanţa gigantul THR Marea Neagră, condus de Linica Stan) plângându-se de acelaşi lucru. Unul dintre exemplele notorii, dezvăluit de „Replica", este cel al SCIM Constanţa, firmă controlată de consilierul Dănuţ Moisoiu, care nu poate să preia societatea din cauza pretenţilor exagerate ale SIF III. Revenind la Rudel Obreja, societatea condusă de acesta, SC Moldova Estival 2002 SA, are de recuperat circa 1,9 milioane de euro de la SIF Transilvania, care nu se decide dacă vrea să se retragă sau nu din firma din Olimp, blocând astfel continuarea investiţiilor. „Legea îi protejează, fac ce vor şi, din câte ştiu, aşa se poartă cu toţi asociaţii lor, din firmele în care sunt acţionari minoritari. Acum votează pentru, în şedinţa următoare votează împotrivă, apoi iar pentru, şi tot aşa. Am decis să lăsăm instanţa să hotărască cine are dreptate şi ce trebuie făcut. Eu le-am plătit contravaloarea pachetului de 8,8% din acţiuni pe care îl aveau la Moldova Estival, au luat banii, apoi s-au răzgândit, nu sunt parteneri de încredere", a declarat, pentru „Replica", Rudel Obreja. „Am cerut reorganizarea societăţii, pentru că asta era ultima soluţie. În nici un caz, asta nu înseamnă falimentul proiectului. De la bun început, am achiziţionat această societate pentru a duce până la capăt proiectul, doar nu eram nebun să arunc banii pe foc", ne-a mai spus Obreja. „Vă întreb, ce ar fi însemnat un proces cu SIF în condiţiile în care eram societate funcţională şi ce înseamnă acum, când ne-am pus la adăpostul justiţiei?", a continuat preşedintele FRB. „Am constatat nişte lucruri ciudate şi am luat decizia de a cere reorganizarea Moldova Estival, vom supune judecătorilor unei instanţe această situaţie. Potrivit calculelor unor evaluatori, prejudiciul adus de SIF Transilvania este de 1,9 milioane de euro. A fost o înşiruire de lucruri, etape care s-au derulat şi în care ei nu au respectat legea, au ajuns banii la ei pentru acţiunile or, i-au primit, apoi s-au răzgândit. Ne-au dat în judecată nefondat şi ne-au pus în situaţia de a întârzia atât investiţiile, cât şi plata datoriilor către furnizori", ne-a explicat Rudel Obreja. „Noi facem afaceri, nu ne împuşcăm pe stradă, dacă vor să vândă, să vândă, sau dacă vor să cumpere, foarte bine, pot să cumpere acţiunile. Dar comportamentul lor nu e corect", a spus Obreja.

Obreja aşteaptă ca Olimpul să „explodeze" odată cu staţiunea lui Patriciu

Preşedintele FRB a explicat şi de ce vrea cu tot dinadinsul să investească în Olimp. „Zona Olimp stă să explodeze. Acolo va răsări o nouă staţiune turistică, Terra (dezvoltată de Dinu Patriciu- n.red.). S-a dus vremea tunurilor imobiliare, adio, iar eu vreau să fac o investiţie serioasă", a completat Rudel Obreja. În acest context, preşedintele FRB consideră că litoralul românesc a ajuns „o boschetăreală", din cauza deciziilor politice greşite luate la privatizările din mandatul PSD. „Nu ai unde să mai mergi la mare, e paragină peste tot, e o boschetăreală ca pe vremuri şi e păcat de Dumnezeu. Mamaia, în ciuda investiţiilor făcute de Radu Mazăre, este doar o staţiune de week-end şi nimic mai mult. S-a atomizat totul, nimeni nu mai ştie ce are şi ce trebuie să facă, nu e normal ca la 50 de kilometri mai la sud, în Bulgaria, să mergi să stai la all inclusive, iar la noi să nu avem nici măcar un hotel de acest gen. Avea dreptate Elena Udrea când spunea că toţi cei care au luat hoteluri şi nu au făcut nimic, să le dea înapoi, să se facă alte licitaţii, alte privatizări. Iar potenţialul Constanţei este enorm. Suntem nişte idioţi, nu ne place decât să ne spurcăm, să înjurăm, dar nu vine nimeni să muncească şi ne mai mirăm de nu merg lucrurile în ţara asta", a mai declarat preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja.

www.replicaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii