Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:03 17 07 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Replica Mitrea de la Apele Romane arunca 1,5 miliarde pe refacerea unei documentatii

ro

16 Jul, 2010 00:35 2096 Marime text

Fosta Direcţie a Apelor Dobrogea Litoral (DADL), care se numeşte acum Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) plăteşte 135.000 lei, fără TVA, pentru refacerea unei documentaţii pentru care a mai plătit o dată. Beneficiarul pomenit este o firmă cu ştate de plată la banii publici, Aquaproiect SA din Bucureşti. Banii au fost daţi pentru servicii de refacere a documentaţiei tehnico- economice pentru proiectul „Apărare împotriva inundaţiilor a localităţii Tudor Vladimirescu, jud.Tulcea”. Altfel spus, ABADL mai plăteşte o dată pentru că a primit un proiect prost, după ce şi-a dat seama că nu are ce face cu el, iar Tudor Vladimirescu a fost oricum luat de ape zilele trecute. Contractul a fost atribuit pe 02.07.2010, fără licitaţie şi prin negociere, fapt explicat de ABADL prin aceea că „serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice”, ceea ce ar însemna că firma cu pricina ar fi singura din România şi Uniunea Europeană capabilă să ducă la capăt o astfel de documentaţie.

Cât despre Aquaproiect SA, se ştie că este firma care primeşte aproape toate contractele oferite de Ministerul Mediului, prin Administraţia Apelor. Societatea a făcut obiectul unui dosar la DNA, încă din 2005, dar iureşul stârnit atunci chiar de ministrul Mediului s-a stins subit. Şi nu e greu de înţeles din ce motiv, ţinând cont de numele celor care deţin această firmă. Aquaproiect are ca acţionar majoritar statul român, prin AVAS, asociat cu SC Apa Proiect SRL (firma lui Dan Lucian Ilie, fiul fostului ministru pesedist al Mediului, Aurel Constantin Ilie) şi SC Distribution Oil SRL, controlată de nimeni altul decât Corneliu Iacubov. Administratorii Aquaproiect sunt Liliana Ioana Drăgan, Alexandru Daniel Stăcescu (fost director general şi consilier în cadrul Ministerului Mediului în guvernarea PSD), Sanda Deleanu (din partea AVAS), Eugen Constantin Isbăşoiu (fost secretar de stat, professor la Universitatea Politehnică Bucureşti) şi Cristian Chiriac (fina lui Silviu Prigoană, vicepreşedinte AVAS).

www.replicaonline.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • radu 15 Jul, 2010 16:35 si pe timpul lui ceausescu se stia cine sint frati mitrea care pe unde au fost dupa revolutie au falimentat,pui de comunisti inflcarati se stia la IUGC-BASARABI unde unul era ing sef si la ENERGEA unde le-au dus la faliment