Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:58 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Replica Escroc constantean, retinut de politistii din Braila - O super-teapa cu lozuri „castigatoare" a lasat doi batrani fara banii din banca

ro

11 Nov, 2010 12:04 1214 Marime text

Poliţiştii din Brăila au prins doi escroci, domiciliaţi în Bucureşti, care au înşelat anul trecut un bătrân de 70 de ani cu suma de 10.000 lei. Potrivit inspectorului Jenel Şogor, purtător de cuvânt al IPJ Brăila, bătrânul a sesizat pe 09.11.2010 poliţia, spunând că a recunoscut pe stradă pe cei doi escroci care l-au lăsat fără bani acum un an de zile, în iunie 2009. Poliţiştii i-au reţinut astfel pe Marcel Nuţu, de 56 de ani şi Petre Pană, de 28 de ani, ambii din Bucureşti. Cei doi sunt autorii a două escrocherii, cărora le-au căzut victime doi bătrâni de 70, respectiv 78 de ani, ambele fapte comise anul trecut, prin folosirea aceleiaşi metode: vânzarea unui loz în plic „câştigător" a unui autoturism.

Asupra celor doi s-au găsit sumele de 3.550 de euro şi 219 lei, precum şi mai multe ziare, diferite ediţii, o borsetă şi două pungi din plastic, toate folosite ca mod de operare în scopul înşelării posibilelor victime. Modul de operare al celor doi escroci era unul destul de complicat. În aprilie 2009, un bătrân a reclamat poliţiştilor că a fost deposedat de 10.000 lei. Bătrânul ieşise dintr-o bancă, iar în drum spre staţia de autobuz a fost acostat de un necunoscut, care s-a plâns, chipurile, că scosese şi el 50.000 de euro de la bancă şi se arăta nemulţumit de dobânda foarte mică pe care o încasase. Cei doi au intrat în vorbă şi se deplasau împreună, moment în care au fost abordaţi de al doilea escroc, care le-a spus că a câştigat 500.000 la loto, arătându-le banii dintr-o borsetă şi mai multe lozuri capsate, cumpărate pentru a-şi încerca norocul. În acel moment, primul bărbat a cumpărat două lozuri, unul şi pentru bătrân, urmând să le achite după ce le desfac. Fără să vadă lozul, pe care bărbatul s-a aplecat şi i l-a băgat în ciorap, bătrânului i s-a spus că a câştigat un autoturism şi că vor împărţi banii, iar vânzătorului că lozurile au fost necâştigătoare. Cel cu lozurile a insistat să le mai vândă două, punând şi un pariu pe jumătate din banii pe care îi are la el că sunt câştigătoare. Cel care îl însoţise pe bătrân i-a cerut să pună şi el diferenţa de 100.000 de euro, pe lângă cei 50.000 de euro pe care îi are el şi să participe la pariu. Crezând că are în ciorap lozul câştigător şi că poate câştiga foarte mulţi bani fără să facă altceva decât să parieze, a mers la bancă şi a retras suma de 10.000 de lei. În faţa băncii, cel cu care participa la pariu a băgat banii într-o pungă, inclusiv suma în euro şi lozul câştigător, apoi i-a spus bătrânului să o bage sub haină şi să se întâlnească în faţa unui hotel din municipiu pentru că lozurile au fost necâştigătoare şi au câştigat pariul, urmând să primească banii de la celălalt bărbat. După ce a aşteptat circa 50 de minute, bătrânul a mers la bancă să depună înapoi banii, însă, în pungă nu se afla decât un ziar mototolit, tipărit în Constanţa, şi datat 15 aprilie 2009. Marcel Nuţu, cel care orchestrase escrocheria, este originar din Constanţa, spun poliţiştii, şi vine destul de des pe malul mării, de unde şi ziarele din Constanţa pe care le avea asupra sa. În plus, nu este exclus ca numărul persoanelor înşelate să fie mult mai mare.

www.replicaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii