Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Replica de Constanţa Cu voia primarului, Biserica din Negru Vodă a fost împroprietărită printr-un fals

ro

22 Aug, 2011 11:59 911 Marime text

Abuzurile făcute de unii funcţionari publici, fie ei primari, consilieri locali sau oameni ai legii, par a se întrece unele pe altele. Mai presus de toţi, este o categorie de bugetari care, deşi li se demonstrează negru pe alb că au comis unele abuzuri în serviciu, nu recunosc în ruptul capului. Ba mai mult, încep tot ei să acuze şi să se scuze în acelaşi timp, iar dacă li se cere un punct de vedere, se eschivează, se bâlbâie şi chiar o dau de gard, vorba românului, numai să se scoată nevinovat. Printre aceştia se numără şi unii primari din judeţul Constanţa, printre care şi primarul de la Negru Vodă, Ion Nicolin.

La sediul redacţiei noastre am primit un teanc de documente, din care reiese un astfel de abuz în serviciu, comis de edilul Nicolin. Mai exact, este vorba despre falsificarea unei hotărâri de consiliu, ignorând votul consilierilor. În speţă, în şedinţa ordinară a Consiliului Local Negru Vodă, din data de 28 februarie 2001, unul dintre proiectele iniţiate de primarul Ion Nicolin se referea la concesionarea unui teren de 1356 metri pătraţi, pe strada Teilor nr. 10 A, în vederea construirii unui lăcaş de cult de mici dimensiuni, tip capelă, la cererea parohilor locali. Numai că una au votat consilierii, alta s-a scris în conţinutul hotărârii emisă ulterior. După cum se precizează în documentele primite, Consiliul Local a aprobat acordarea în folosinţă gratuită a suprafeţei de 1356 metri pătraţi, pentru ridicarea lăcaşului de cult. Mai exact, consilierii au votat concesionarea, ceea ce însemna încasarea unor sume de bani, iar hotărârea vizează împroprietărirea Parohiei fără nici un ban. Mai mult decât atât, foştii consilieri locali, aceia care au votat proiectul în 2001, nu au ştiut nimic despre măsluirea hotărârii, până în 2010. Chiar dacă este mai greu de crezut, se crede că edilul ar fi câştigat ceva foloase de la popi.

Altă mâncare de peşte, acelaşi conţinut. Bineînţeles, acelaşi primar

Prima hotărâre emisă în şedinţa ordinară a Consiliului Local de pe 26 februarie 2010 a fost Aprobarea transmiterii fără plată în proprietatea Parohiei Naşterea Maicii Domnului a terenului intravilan de 1357 metri pătraţi, aflat în domeniul privat al oraşului Negru Vodă, strada Teilor nr. 10 A. Foştii consilieri susţin că nici Prefectura nu a sesizat modificarea în fals a hotărârii din 2001, mai ales că nici ei nu cunoşteau acest lucru. Pentru acest motiv, unii dintre aceştia au formulat plângere penală la Poliţia Mangalia, acuzând primarul de abuz în serviciu şi fals în acte oficiale.

www.replicaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii