Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:37 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Replica Daca altfel nu se poate, Exproprierile de la centura ocolitoare a Constantei se vor face cu forta

ro

09 Jul, 2010 07:35 1053 Marime text

Autorităţile publice locale nu au reuşit, încă, să rezolve problema din cauza căreia lucrările la centura de ocolire a municipiului Constanţa nu au mai înaintat de aproape două luni. Cu toate acestea, şeful Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Constanţa, Stere Sponte susţine că în viitoarea şedinţă a Comisiei Locale de Fond Funciar Constanţa lucrurile vor intra pe făgaşul normal, în sensul că unul dintre cei 42 de proprietari din parcela 93 va fi mutat în altă zonă, chiar dacă acesta nu doreşte. După cum arătam şi într-o ediţie anterioară, în urma efectuării măsurătorilor pe parcela 93, din apropierea cartierului Palazu Mare, s-a constatat că suma suprafeţelor pe titlurile de proprietate este mai mare decât suprafaţa măsurată.

Singura soluţie de a rezolva problema pe cale amiabilă era ca reprezentanţii Comisiei Locale de Fond Funciar Constanţa să convingă un proprietar dintre cei 42 aflaţi în parcela 93 să se mute pe o altă parcelă. După ce mutarea va fi finalizată, parcelarul se poate aviza, după care să se efectueze exproprierile. Pentru a avea siguranţa că problema va fi soluţionată în următoarea şedinţă, membrii Comisiei Locale de Fond Funciar sunt hotărâţi să mute unul dintre cei 42 de proprietari din parcela mai sus amintită, chiar dşi cu forţa. Procedeul este simplu şi de efect, după cum declară şi şeful Oficiului de Cadastru de la malul mării: după ce i s-a evaluat terenul, pe numele proprietarului se va deschide un cont special unde va fi depozitată o sumă de bani. În cazul în care deţinătorul parcelei nu este mulţumit de banii primiţi se poate adresa instanţei de judecată. De precizat că lucrările vor demara în momentul în care banii vor fi viraţi în contul „nefericitului". De menţionat că printre viitori expropriaţi se numără şi Ştefan T. Stavrositu şi Gheorghe Vasile Stavrositu. Centura de ocolire a municipiului Constanţa va cuprinde patru benzi de circulaţie, 5 noduri rutiere, 6 viaducte, 6 poduri, 8 pasaje supraterane şi 6 pasaje subterane. Şoseaua va lega localităţile Ovidiu, Cumpăna şi Agigea.

www.replicaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 09 Jul, 2010 15:27 Asa trebuie procedat si cu cei ce refuza sa fie DEZVOLTATA AGRICULTURA din judetul Constanta si chiar din toata ROMANIA, adica sa se apeleze la FORTA daca ,de vorba buna NU INTELEG...