Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:52 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Ping-pong cu Mihai Petre in PDL Constanta

ro

18 Apr, 2011 13:13 749 Marime text

Gigi Chiru, strategul portocaliu din spatele usilor inchise

Mihai Petre este noul lider al tinerilor pedelisti din Constanta, desi acesta s-a aratat total neinteresat de functie

Candidatura sa a fost prezentata intr-o conferinta de liderul PDL Constanta, Christian Gigi Chiru

Petre a fost ales cu unanimitate de voturi, dupa ce ceilalti trei contracandidati s-au retras din cursa, dar si-a prezentat si demisia, pentru ca nu mai are varsta la care sa detina aceasta functie

Consilierul judetean si proaspat ales in functia de secretar general adjunct al PDL Constanta, Mihai Petre, a ezitat sa vorbeasca despre candidatura sa, dar si despre un proiect al sau pentru tinerii din organizatie. De altfel, anuntul ca Mihai Petre ar fi unul dintre candidatii pentru sefia organizatiei de tineret a democrat liberalilor de la Constanta a fost facut de seful sau de la partid, tot un proaspat in functie la PDL, respectiv Christian Gigi Chiru, semn ca Petre nu si-ar fi dorit sa intre in aceasta cursa... Mai mult decat atat, nici timpul dintre momentul anuntului de catre Chiru a candidaturii lui Petre si ziua alegerilor nu s-a dovedit a fi pentru Mihai Petre unul in care sa-si intre in ritmul alegerilor, evitand de fiecare data sa ofere informatii despre ce urmeaza sa se intample. Totodata, anuntul oficial al candidaturii a fost facut de Mihai Petre chiar la limita de expirare a perioadei de depunere a cererii la sediul formatiunii si nici atunci nu a intrat in discutii despre ce reprezinta functia de presedinte al tinerilor PDL in Constanta, care sunt obiectivele ce si le propune sau orice alte actiuni legate de acest fapt.

 

Cel mai interesant din toata aceasta situatie a fost momentul votului, ziua alegerilor, atunci cand toti ceilalti trei contracandidati ai lui Mihai Petre s-au retras din cursa pentru sefia organizatiei, lasandu-i acestuia cale libera si lipsita de orice emotie la scaunul de lider. Acest fapt nu arata decat ca echipa lui Chiru nu face altceva decat sa functioneze asa cum si-a propus... unul ordona, iar ceilalti executa! Sau, altfel spus, Chiru si-a propus sa tina in propriile maini tot ce inseamna portocaliu in municipiu si judetul Constanta. Concluzia noastra vine si dupa ce Mihai Petre si-a prezentat demisia din aceasta functia imediat dupa alegere. Conform statutului, cei care implinesc varsta de 35 de ani nu mai pot fi lideri ai organizatiei de tineret, iar Mihai Petre va implini aceasta varsta pe 11 decembrie 2012. „Mihai Petre la organizatia de Tineret a PDL este tot un moft, o alta trategie de-a lui Gigi (Gigi Chiru - n.r.)", a declarat pentru „Observator" un asa zis membru al echipei noului presedinte al PDL Constanta.

Un alt exemplu in acest sens este modul de desfasurare al intalnirilor portocalii de la Constanta, la care presa nu mai are acces; din spatele usilor inchise noul presedinte Chiru oferind doar partea buna a lucrurilor, cu nici o nemultumire si o intelegere perfecta! Ce nu stie Chiru este ca oamenii mai barfesc inca si unii vorbesc deja despre „o dictatura" inceputa chiar din ziua alegerilor, atunci cand Gigi Chiru l-a aprobat pe Vasile Blaga la afirmatia: „cine misca-n front, sa ne lase...". Altfel spus, toate frazele desprinse din carti, gen „sa intoarcem partidul cu fata spre oameni, spre membrii de partid, spre dvs care ne-ati adus voturi" nu par sa mai reprezinte mare lucru pentru PDL Constanta, iar realitatea demonstreaza ca inclusiv evaluarea directorilor institutiilor deconcentrate se face tot... politic!

http://observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii