Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Unul din 15 constanteni este bolnav

ro

04 Feb, 2011 12:10 883 Marime text

Numarul cazurilor de infectii respiratorii acute a crescut cu 48% fata de media lunii ianuarie

Si pentru perioada urmatoare, tendinta este de crestere a numarului de imbolnaviri

Din ce in ce mai multi constanteni se prezinta la medic cu afectiuni respiratorii. Gripele si pneumoniile dau de furca medicilor, iar mentinerea temperaturilor foarte scazute nu-i ajuta cu nimic pe bolnavi. Potrivit Directiei de Sanatate Publica Constanta, in ultima saptamana a lunii ianuarie, la nivelul judetului au fost inregistrate 4.747 de cazuri de imbolnaviri, din care sapte au fost de gripa (cinci dintre pacienti au necesitat internarea) , 1.159 pneumonii, din care 164 au necesitat tratament in spital si 3.581 de infectii acute ale cailor respiratorii superioare, 45 dintre pacientii avand nevoie de internare. „Cele sapte cazuri prezinta suspiciuni clinice de gripa. Nu avem nici o suspicune de AH1N1", a precizat doctor Mihaela Dinisov, directorul adjunct al DSP.

Pana in prezent, la malul marii au fost confirmate trei cazuri de gripa de tip AH1N1, din care unul s-a soldat, vinerea trecuta, cu decesul unei femeie de 27 de ani, care, cu cateva zile inainte nascuse un copil sanatos.

Analiza DPS mai arata ca, in intervalul 24- 30 ianuarie, s-a inregistrat o crestere a imbolnavirilor cu 29,7% comparativ cu saptamana precedenta, iar raportat la media ultimelor trei saptamani , in ultimele sapte zile ale lui ianuarie numarul cazurilor de imbolnavire a crescut cu 48,12%. Statistica directiei nu include cazurile de imbolnavire tratate la domiciliu, fara consultarea medicului, situatie in care numarul real al constantenilor care sufera de afectiuni respiratorii sa fie mai mare decat cel oficial.

Reamintim ca judetul nostru a fost declarat oficial de catre Ministerul Sanatatii, pe 30 ianuarie, focar teritorial de gripa porcina, alaturi de Iasi, Bucuresti si Mures. Potrivit analizei Ministerului Sanatatii, situatia epidemiologica la nivel national inregistreaza o tendinta de crestere a cazurilor de viroze respiratorii si gripa pentru perioada imediat urmatoare. In plus, medicii epidemiologi au constatat o intensificare a circulatiei virusurilor gripale pe intreg teritoriul national. Potrivit DSP, pana in prezent 55.000 de constanteni au fost vaccinati impotriva virusului gripal AH1N1, iar stocul de doze de vaccin a fost epuizat. Institutia a solicitat o suplimentare de doze, insa deocamdata, la malul marii nu a mai ajuns nici un vaccin. Conform estimarilor specialistilor, constantenii ar mai avea nevoie de inca 55.000 de flacoane de vaccin impotriva virusului gripei porcine.

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii