Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:52 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Specialisti in tepe imobiliare

ro

16 Mar, 2011 12:47 2190 Marime text

Gruparea din Constanta era coordonata de Gelu Vaduva, amicul de nebunii al fiului fostului sef al Sectiei 1 Politie, Catalin Lotreanu

Modalitatea de actiune viza vanzarea fictiva a unor terenuri

15 persoane, suspectate ca ar face parte dintr-o grupare infractionala ce se ocupa cu comercializarea fictiva a unor terenuri, prin folosirea de acte de proprietate si acte de identitate false au fost retinute de anchetatori. Prin activitatile lor, suspectii au prejudiciat victimele cu sume cuprinse intre 50.000 si 300.000 de euro. Din cercetarile efectuate, oamenii legii au stabilit ca indivizii, printre care si constanteanul Gelu Vaduva au incheiat contracte de credit si au obtinut in mod ilegal credite de la diferite institutii bancare din Romania folosind acte de identitate si acte de garantie false, prejudiciind astfel, bancile, cu sumele obtinute cu titlu de credit. Potrivit IGPR, pe 14 martie a fost desfasurata o actiune de prindere a membrilor unei grupari infractionale organizate ce actiona pe raza municipiului Bucuresti, si in judetele Constanta si Arges, formata din 19 persoane. Anchetatorii au stabilit ca, in perioada 2008 - 2010, suspectii au constituit un grup infractional organizat, cu scopul obtinerii in mod ilegal de sume mari de bani prin savarsirea infactiunilor de inselaciune prin mijloace frauduloase si avand consecinte deosebit de grave, falsificarea instrumentelor oficiale, folosirea instrumentelor oficiale false, fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals si fals privind identitatea. Gruparea infractionala era organizata ca o structura de tip mafiot, familiala, fiecare dintre liderii gruparii coordonand cate o latura a activitatii infractionale. Pana in prezent, in acest dosar au fost deja retinuti si, ulterior arestati in cauza, alti 5 suspecti, membri ai aceleiasi grupari. Cercetarile sunt continuate de catre politistii B.C.C.O. Bucuresti, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Bucuresti, pana la finalizarea cauzei.

Constanteanul implicat in aceste ilegalitati, Gelu Vaduva este cunoscut de politisti pentru multiplele rafuieli in care a fost implicat, alaturi de amicul sau, Catalin Lotreanu, fiul fostului sef al Sectiei 1 Politie Constanta, dar si pentru afacerile ilegale, in special cu terenuri, pe care le-a desfasurat. De altfel, in luna decembrie a anului trecut, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a lui Gelu Marius Vaduva, in sarcina caruia s-a retinut comiterea infractiunii de tentativa la inselaciune cu consecinte deosebit de grave si complicitate la uz de fals.

http://observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii