Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:15 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Senatorul Banias se ascunde de constanteni

ro

01 Dec, 2010 12:38 625 Marime text

Parlamentarul PDL de Constanta nu a raspuns, in termenul legal, unei solicitari privind activitatea sa in colegiul pe care il reprezinta

In urma cu mai bine de o luna de zile, respectiv in data de 26 octombrie, cotidianul „Observator" de Constanta solicita senatorului PDL de Constanta, Mircea Banias, in conformitate cu prevederile Legii 544/2001 privind liberul acces la informatii de interes public - informatii privind activitatea sa in colegiul in care a fost ales. In acest sens, ne interesa sa obtinem informatii cu privire la problemele cu care constantenii vin la audientele programate de parlamentar, la sediul formatiunii, acolo unde isi are si biroul senatorial, precum si lamuriri in ceea ce priveste solutiile gasite de acesta la necazurile oamenilor din colegiul pe care il reprezinta in Parlament.

Cum cele 30 de zile alocate, conform legii, pentru a raspunde unei asemenea solicitari au trecut, iar parlamentarul ne-a ignorat solicitarea, ne rezervam dreptul pentru unele precizari. In aceste conditii, consideram ca ori activitatea de parlamentar a lui Banias nu prezinta interes pentru cetatenii care l-au trimis in Parlament pana in anul 2012, ori constantenii nu au probleme si astfel explicatiile de interes public nu-si au rostul... Ceea ce inseamna ca senatorul poate fi considerat un politician care nu are grija alegatorului decat atunci cand interesul personal i-o cere, respectiv in preajma alegerilor, din moment ce nu isi face publica activitatea. De altfel, lipsa transparentei este general valabila atunci cand vine vorba despre senatorul Banias, daca ne gandim ca nici intalnirile de la partid in care temele de discutii tin tot de interesul... national se transforma intr-o goana departe de ochii celor interesati de soarta tarii.

Senator fara un cuvant in plen

Mai mult, desi adesea se transforma intr-un sustinator al valorilor democratice si al programelor de dezvoltare si crestere economica, in afara de cateva aparitii la posturile de televiziune, activitatea de parlamentar a lui Mircea Banias este destul de...subtire. In doi ani de activitate, senatorul Mircea Banias a strans 9 declaratii politice, o intrebare, o interpelare, o interpelare adresata prim ministrului Emil Boc si zero luari de cuvant in plen.

In privinta beneficiilor pe care i le aduce viata de parlamentar, Mircea Banias se numara printre cei care, cel putin din declaratiile de avere, nu au avut nici un avantaj material, in sensul ca e aproape la fel de bogat ca acum doi ani, cand si-a preluat mandatul: are in conturi aproape jumatate de milion de lei, ceasuri si bijuterii de 10.000 euro, doua apartamente si o casa si nici un leu datorie.

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii