Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:58 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa "O senzatie de dezgust pentru PDL Constanta"

ro

14 Dec, 2010 12:06 751 Marime text
In acesti termeni descrie deputatul PDL de Constanta, Constantin Chirila, trairile liderilor de la Bucuresti cand vine vorba despre organizatia Constanta

Alegerile din PDL au fost suspendate pana dupa 15 ianuarie

Daca prin primavara, scandalul izbucnea in PDL Constanta, in goana unora dupa functii, iarna si sarbatorile de Craciun si Anul Nou ii prind pe pedelisti in aceeasi situatie, chiar daca la un moment dat Mircea Banias si Maria Stavrositu, in calitate de parlamentari de Constanta ai formatiunii, negociasera un agreement politic. Alegerile din Colegiul Uninominal nr. 3 din judet au demonstrat ca nu exista nici pe departe o ameliorare a relatiilor din interiorul organizatiei portocalii de la malul marii si ca tot functiile ii aduc in pragul scandalului. Astfel ca, dupa alegerile paralele de la inceputul verii, atunci cand Maria Stavrositu a fost desemnata presedinte al organizatiei municipale de mai mult de 500 de delegati veniti la Consiliul de Coordonare Local, Mircea Banias a desfiintat alegerea prin convocarea Consiliului de Coordonare Judetean, tot cu scandal si multe acuzatii.

Perioada vacantei de vara nu le-a adus portocaliilor constanteni linistea dorita, insa sfarsitul anului ii gaseste in aceeasi situatie de acum cateva luni - se organizeaza alegeri in paralel si isi disputa functiile in consilii de alegeri intr-un mod cel putin iesit din tiparele oricarui statut al vreunui partid politic. Nici nu mai conteaza ce ar spune conducerea centrala a formatiunii, atata timp cand organizatia de la Constanta se afla pe lista neagra a Bucurestiului, dar chiar si asa, pana acum nu a fost luata nici o decizie vizavi de nerespectarile dispozitiilor sau a recomandarilor - asa cum ii place presedintelui Banias sa le numeasca - venite din partea presedintelui Emil Boc sau a responsabilului de organizatia PDL Constanta, Vasile Blaga.

Pana cand va exista aceasta pozitie oficiala a conducerii de la Bucuresti, deputatul Constantin Chirila declara pentru „Observator" ca, cel mai probabil, conducerea centrala este „incercata de o senzatie de dezgust", atunci cand vine vorba de PDL Constanta. Cat priveste alegerile paralele din Colegiul 3, parlamentarul este de parere ca cei care au organizat alegerile duminica, 12 decembrie, respectiv Gheorghita Corbu si ceilalti, „au pus de-o sezatoare". „Oamenii care nu respecta statutul partidului, valorile pentru care se lucreaza si oamenii care fac parte din partid, atunci poate se regasesc in alta parte. Partidul nu e o expozitie sau vreun loc unde mai spunem vreo snoava", a completat democrat liberalul pentru cotidianul nostru.

De altfel, Chirila a tinut sa precizeze inca un fapt extrem de important pentru PDL, respectiv decizia luata in sedinta Biroului Permanent Nationale al formatiunii, luni, 13 decembrie, prin care toate alegerile interne sunt suspendate pana dupa 15 ianuarie. „Am participat la sedinta si pana dupa 15 ianuarie nu vor mai exista alegeri in nici o organizatie PDL. Avem de discutat si dezbatut bugetul, chestiuni cu mult mai importante", a conchis pedelistul constantean.

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii