Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:56 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Nu am facut cresteri ale preturilor la cazare, fata de anii trecuti"

ro

30 Sep, 2010 12:42 1172 Marime text
Studentii din caminele de la Energetic si Parvan vor plati 10 lei pe luna, iar cei cazati in celelalte patru camine trebuie sa plateasca 110 de lei

Cei care sunt la forma de invatamant cu taxa au de achitat 230 de lei pentru o luna de cazare

Studentii care invata la Universitatea „Ovidius" si nu sunt din Constanta au aflat, ieri, in ce camine vor fi repartizati. In cele sase camine, institutia de invatamant superior de la malul marii pune la dispozitie aproximativ 1.600 de locuri, iar Liga Studentilor a inregistrat un numar un pic mai mare decat numarul locurilor.

„Speram sa facem fata tuturor solicitarilor studentilor. In principiu, numarul solicitantilor este ceva mai mare in fiecare an, dar pana la urma se dovedeste ca nu toti cei care fac si depun cereri doresc cu adevarat sa locuiasca in camine", a precizat rectorul Universitatii „Ovidius", prof.univ.dr. Victor Ciupina.

Cazare cu emotii

Cei mai nerabdatori in a-si vedea camerele sunt, in fiecare an, „bobocii". „Sper sa reusesc sa prind un loc cu niste conditii bune care sa imi permita sa studiez. In formularul completat la Ambasada, acolo unde am depus dosarul, erau trei optiuni.Constanta a fost a doua optiune a mea, am sperat sa nimeresc la Iasi, pentru ca este mai aproape, insa am nimerit Constanta. Stiu ca sunt aici multi din Republica Moldova care fac si masteratul. In ceea ce priveste caminele, din cate am auzit stiu ca difera unele de altele", ne-a spus un tanar care de abia se mai zarea dupa muntele de bagaje, student anul I la Facultatea de Istorie si Stiinte Politice.

Gandaci la C1?!

Tot in curtea Universitatii „Ovidius" - sediul din bulevardul Mamaia, o studenta sosita din Slobozia era, ieri, extrem de bucuroasa. „Am aflat deja unde voi fi cazata, adica in caminul 1. E mai bine decat in C2, acolo unde am stat anul trecut. C2 e cunoscut pentru gandaci... multi. Camerele sunt foarte mici, patru in camera, baia la fel de mica. La C1 sunt camerele mai mari", ne-a spus tanara care acum va intra al II-lea an, tot la Facultatea de Istorie. Anul trecut nu a platit studiile, acum a terminat cu 8,60 si isi va plati facultatea.

Taxele de camin raman nemajorate

Rectorul Universitatii „Ovidius" subliniaza faptul ca taxele din acest an sunt ca si cele din anul trecut. Astfel, un student care are subventie de la stat si locuieste in caminele de la Energetic si Vasile Parvan nu trebuie sa scoata din buzunar decat 10 lei pe luna, iar daca este cazat undeva in celelalte patru camine, cu un grad de confort mai ridicat, trebuie sa plateasca inca 100 de lei pe luna. Pe de alta parte, studentii cu taxa vor plati 230 de lei pe luna. „Nu am facut cresteri ale preturilor la cazare, fata de anii trecuti", spune Victor Ciupina.

Rectorul constantean precizeaza faptul ca, la cazare, se va tine cont de cateva categorii: mai intai se iau in seama si se asigura de la bun inceput locuri pentru studentii proveniti din tari cu care Romania are protocol, adica studenti bursieri ai statului roman, din Republica Moldova, Ucraina, Albania, Bulgaria, Macedonia si Serbia. Apoi se au in vedere anumite cazuri mai speciale, este vorba de studentii cu dizabilitati, studentii care provin de la casele de copii.

Mai mult decat atat, se estimeaza faptul ca numarul studentilor de la „Ovidius" este in crestere. „In a doua sesiune am numarat aproape 3.000 de candidati, ceea ce inseamna ca Universitatea este foarte cautata. Am depasit cifra de 8.000 de dosare in cele doua sesiuni de admitere din acest an", a conchis rectorul.

Repartitia efectiva a studentilor in caminele Universitatii „Ovidius" se incheie astazi.

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii