Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:31 01 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Haosul, la rang de lege in PDL Constanta

ro

17 Jan, 2011 12:34 635 Marime text

Florian Constantin a prezentat, ieri, decizia CNSEL prin care alegerile au fost declarate nestatutare

Liderul interimar de la municipiu a trecut, astfel, in tabara lui Banias

Maria Stavrositu e parasita de tot mai multi colegi

In plin scandal mediatic si cu imaginea vizibil sifonata din cauza scandalului privind rambursarile ilegale de TVA de la UCM Resita si in care i se aduc acuzatii de „favorizare a infractorului", senatorul Mircea Banias, presedinte interimar al organizatiei judetene a PDL Constanta, pare sa prinda drumul liber spre functia pe care si-o doreste mai mult decat si-ar imagina cineva.

Ieri, liderul interimar al organizatiei municipale, Florian Constantin, a venit in fata presei cu decizia Comisiei Nationale de Etica Statut si Litigii, semnata de presedintele Marian Jean Marinescu si care arata ca alegerile de la organizatia municipala sunt... nestatutare.

Hotararea, din data de 9 august 2010, cu numarul de inregistrare 51, stabileste ca deputatul Maria Stavrositu ramane fara vreo functie in PDL, dupa ce a tinut de atatea ori, in acest timp, sa informeze ca este presedintele organizatiei de la municipiu.

Se pare ca Florian Constantin a luat documentul abia zilele trecute de la Bucuresti si a tinut sa-l prezinte, totodata explicand ca si-a dat seama ceva mai tarziu de „problemele de forma si fond" care au existat in organizarea Consiliului de Coordonare Local din data de 05.06.2010 la fel si Consiliul de Coordonare Judetean desfasurat in data de 31.07.2010, organizat de senatorul Mircea Banias. De asemenea, o alta recomandare a CNSEL este: „BPN are urmatoarele atributii: stabileste masuri organizatorice in BPJ si BPSM a caror activitate politica se dovedeste a fi ineficienta si poate organiza noi alegeri".

Hotararea CNSEL aduce astfel modificari in preconizatele alegeri din PDL Constanta. Adrian Manole, candidat sustinut de senatorul Banias, pentru sefia organizatiei municipale s-a retras si urmeaza sa candideze pentru o functie de prim-vicepresedinte, Florian Constantin ramane candidatul pentru functia de presedinte al organizatiei municipale, iar deputatul Maria Stavrositu, pana nu demult sustinuta de Constantin, ramane tot mai singura.

In conditiile actuale, am putea chiar sa spunem ca tot circul de anul trecut, continuat in primele zile ale lui 2011, a fost pentru... nimic, daca ne gandim ca acest document ar fi putut aparea inca din luna august 2010, atunci cand a fost redactat.

In toata aceasta formula, cea mai interesanta imagine ramane zambetul senatorului Mircea Banias, ascuns ieri, in timpul conferintei lui Constantin dupa usa salii de sedinte a sediului de la judet.

Astazi, dupa sedinta BPN, liderii constanteni ai PDL ar trebui sa se participe la discutii cu presedintele partidului, Emil Boc si cu secretarul general, Vasile Blaga, in incercarea de a gasi solutii la conflictul existent.

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii