Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:43 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Gheorghita Corbu, despre PDL Constanta - "Mitroi a vrut sa indrepre lucrurile, dupa ce Banias a lasat partidul"

ro

17 Sep, 2010 16:11 934 Marime text
Desi Banias vrea sa-l elimine din Colegiul 3, Gheorghita Corbu nu-si lasa activitatea din teritoriu

Demisionarul din BPJ crede ca Maria Stavrositu si-a luat o lectie serioasa de politica la alegerile de la Municipiu si ii va sustine pe Florian Constantin si Paul Branza

Corbu ar putea candida pentru o functie de vicepresedinte

Aflati in asteptarea semnalului lui Vasile Blaga, de a se intalni la Bucuresti pentru a discuta despre alegerile interne si stabilirea unei date de desfasurare a Consiliului de Coordonare Judetean, PDL Constanta trece printr-o perioada de liniste, insa aceasta nu poate fi decat cea de dinaintea furtunii, ca doar ne-au obisnuit de vreo doi ani incoace cu astfel de abordari ale politicii. La toate aceste strategii facute dupa culise, din dorinta de a ocupa cine stie ce functie, se adauga rezultatele dintre cele mai dezastruoase pe care le inregistreaza partidul, iar cei sustinuti in functii nu au facut decat sa se intoarca impotriva oamenilor din teritoriu. Un personaj astfel descris este chiar liderul interimar al PDL Constanta, senatorul Mircea Banias, despre activitatea caruia au vorbit multi, insa cel mai dureros lucru este ca s-a intors impotriva celor care i-au intins o mana de autor in anul 2008, conform spuselor celor care acum se simt tradati. Dintre acestia, Laurentiu Mironescu, Adrian Gheorghita, Florin Mitroi, Gheorghita Corbu si multi altii.

Pe Gheorghita Corbu a vrut de mai mult timp sa-l trimita acasa din conducerea organizatiei, insa nu a gasit un traseu care sa-i convina. Momentul alegerilor de la Municipiu, din 5 iunie, a fost un bun prilej pentru Corbu sa plece singur, dupa ce si-a semnat demisia din aceasta functie.

Cu interpretari sau fara, senatorul Banias a continuat sa-l atace si sa si-l doreasca pe Corbu cat mai departe de partid. Chiar zilele trecute, Banias spunea ca fostul sau coleg de PBJ va fi inlocuit in biroul judetean, dar la momentul deblocarii alegerilor din organizatie, la fel si in Colegiul 3, acolo unde este responsabil de zona.

"Ma ocup de Colegiu, de tot ce inseamna munca in teritoriu"

Contactat telefonic, Gheorghita Corbu a declarat pentru „Observator" ca Banias nu poate face inlocuirea, nu are baza statutara. De altfel, Mircea Banias nici nu mai prezinta interes pentru Corbu, deciziile de viitor ale democrat liberalului nefiind in acelasi plan cu ale presedintelui interimar. De aici si sustinerea pentru echipa formata inca de iarna trecuta in jurul primarului comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi, despre care Corbu afirma urmatoarele. „Florin (n.r. - Florin Mitroi) a vrut sa indrepte lucrurile in organizatia partidului de la Constanta, dupa ce Banias a lasat partidul si s-a aruncat in bratele altora. Acum, Banias ameninta in stanga si dreapta, dupa ce l-am sustinut cu totii in 2008, atunci cand a fost numit in functie. Uita de toate astea si isi face strategii sa ne elimine rand pe rand...".

Sustinere pentru Constantin si Branza

Intrebat pe cine va sustine la CCJ, Gheorghita Corbu raspunde ca Florian Constantin va avea toata sustinerea sa, iar in ceea ce-l priveste pe Paul Branza, asteapta programul, desi stie ca este un profesionist. Despre Maria Stavrositu spune: „A luat o lectie serioasa de politica si va trebui sa se mai gandeasca pe viitor. Am sustinut-o cu totii, o intreaga echipa, dar decizia politica a fost cea care a primat si nu cea statutara, in cazul alegerilor de la Municipiu".

Despre cariera sa, Gheorghita Corbu declara ar putea candida pentru o functie de vicepresedinte, „pentru a putea fi util partidului".

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii