Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Delegatii PDL pentru Conventie, alesi de Gigi Chiru

ro

09 May, 2011 14:49 1323 Marime text

PDL Constanta a votat, sambata in cadrul sedintei BPJ delegatii la Conventia Nationala din 14-15 mai a.c.

Printre delegati regasim nume care nu s-au facut niciodata remarcate prin munca dusa la partid

Zilele trecute, democrat liberalii de la Constanta au decis, in sedinta Colegiului Director, ca voturile de la organizatia constanteana sa mearga jumatate pentru Blaga si jumatate pentru Boc. Doar 9 voturi de sustinere a obtinut motiunea candidatului Theodor Paleologu.

Astfel ca cei 33 de delegati la Conventia Nationala se vor imparti intre a-i sustine pe Vasile Blaga si Emil Boc. 10 dintre delegatii la Conventia Nationala participa de drept la lucrarile de alegeri din PDL, iar pentru ceilalti se impunea votul Biroului Permanent Judetean, conform prevederilor statutului. De drept vor merge si isi vor exprima votul la alegeri presedintele organizatiei judetene, Christian Gigi Chiru, presedintele organizatiei locale, Maria Stavrositu, presedintele organizatiei de Tineret, Mihai Petre, presedintele organizatiei de femei, Elena Ivanescu, presedintele organizatiei oamenilor de afaceri, Ionel Sorin, presedintele organizatiei de pensionari, Lucian Florea si prim-vicepresedintele organizatiei judetene, Florian Constantin. Doar acestia nu au nevoie de votul BPJ-ului, restul de 23 fiind alesi in sedinta BPJ, desfasurata sambata.

Interesant este cum au fost alesi cei 23 de delegati care vor vota noua conducere centrala a PDL, in sensul ca din lista lipsesc nume grele ale democrat liberalilor de la Constanta, fiind insa trecuti oameni de care nu a auzit nimeni, in afara de cei care i-au sustinut, desigur. In prima categorie il putem incadra pe consilierul judetean Adrian Gheorghita, care a adus proiecte noi atat in Consiliul Judetean, unde activeaza ca si consilier, dar si la partid, dar si de primarul comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi, care, in ultima clipa a fost inclouit cu primarul comunei Costinesti, Traian Cristea. La polul opus ii incadram pe Izet Levent, consilier local in cadrul organizatiei Eforie si care, la nivel judetean, nu s-a impus cu nici un proiect de referinta. In aceeasi categorie o putem include si pe Cerasela Arsinte, care vine tot din organizatia presedintelui Gigi Chiru, respectiv din Colegiul 6, care se pare ca a obtinut cele mai mari performante in ultimii ani... La fel si Anca Belu, membra a PDL Mihail Kogalniceanu! Un alt no name este si Stelian Gima, despre care nici colegii lui de partid nu stiu prea multe.

Lista celor 23 de delegati decisi de BPJ-ul condus de Chiru este urmatoarea: Tudorel Calapod, Vasile Halici, Tudorel Nadrag, Anca Belu, George Mandila, Adrian Sponte, Dumitru Bocai, Vasile Delicoti, Mugur Viorel Mitrana, Paul Foleanu, Ionut Anghel, Cerasela Arsinte, Izet Levent, Maria Ogreanu, Hristu Tararache, Emil Banias, Stelian Gima, Aurelian Ivascu, Alexandru Maxim, Elena Buhaiev, Iutis Oprea Haritini si Nicolae Anghel.

Explicatiile liderului judetean, Gigi Chiru, pentru aceasta situatie au fost: „Stabilirea reprezentantilor judetului a fost facuta in functie de numarul de voturi din campania electorala din anii 2008 - 2009, iar lista a fost intocmita de presedinte (Christian Gigi Chiru n.r.) in discutie cu liderii de colegii si presedintii de organizatii".

Faptul ca voturile pentru motiuni au lasat loc de interpretare, dar si lista delegatilor la Conventia Nationala, demonstreaza modul de lucru din organizatia PDL Constanta condusa de Chiru, insa concluziile le trage fiecare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii