Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:25 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderul de opinie Rezerviştii şi-au pierdut rezerva de speranţă - Băsescu ca un blestem!

ro

02 Mar, 2011 12:07 1491 Marime text

2.500 de pensionari militari au protestat, ieri pe străzile Capitalei. Printre ei s-au aflat şi 150 de rezervişti din Constanţa. Manifestanţii s-au adunat în Piaţa Eroilor din faţa Academiei Militare, de unde, la ora 11,00, au plecat în marş pe traseul Bulevardul Eroilor - strada Ştirbei Voda - Calea Victoriei - strada Rosetti - Bulevardul Magheru - Piaţa Victoriei. Marşul a fost urmat de un miting în Piaţa Victoriei, între orele 13,30 şi 16,00. Rezerviştii au solicitat oprirea recalculării pensiilor şi revenirea la vechiul sistem. Totodată s-au arătat nemulţumiţi de modificarea Codului Muncii.

Preşedintele huiduit de manifestanţi

„Cinste lor, cinste lor, cinste poliţiştilor", „Fără bani şi-aproape goi şi jandarmii sunt cu noi", au scandat rezerviştii în semn de solidaritate cu poliţiştii şi jandarmii. „Afară, afară cu mafia din ţară", „Jos dictatorul", „Nu vă fie frică, şi Băsescu pică" au mai strigat manifestanţii în repetate rânduri pe întreaga durată a marşului cerând demisa preşedintelui şi a echipei guvernamentale. Participanţii la protest au ridicat o pancartă cu un mesaj dur la adresa preşedintelui asociindu-l pe acesta cu un blestem şi de aici cu tot ce poate fi mai rău într-o lume precum nesimţirea, dictatura şi perfidia. „De la Cuza e Unirea, de la Băse nesimţirea/ de la Carol un regat, de la Băse un diktat/ De la Ceaşcă, tot ce-avem, de la Băse doar blestem/ De la Ilici sinergia, de la Băse perfidia/ Asta este România", scris pe una pancartele manifestanţilor. Într-o scrisoare deschisă, rezerviştii i-au solicitat preşedintelui Traian Băsescu să ia, măcar în ultimul ceas, atitudine şi să intervină în favoarea puterii judecătoreşti şi a Legislativului, împotriva Executivului. Reprezentanţii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate au precizat, la momentul protestului, că Guvernul Boc a impus, în ultimii doi ani, legi care limitează drastic drepturile a milioane de cetăţeni.

Vor pensiile înapoi!

Reprezentanţii Guvernului au declarat la puţin timp de la startul acţiunii revendicative că protestul nu se justifică, întrucât pensionarilor militari li s-au returnat pensiile (?!). Mai mult, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Naţionale, Tiberiu Frăţilă a dat asigurări că pensiile nu vor scădea (?!), ba, din contră, vor creşte... Replica sindicaliştilor nu a întârziat să apară. Preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate Constanţa, Remus Macovei, a transmis de la mitingul din Bucureşti că „Guvernanţii mint cu neruşinare". Liderul sindical a precizat că valoarea pensiilor militare va fi, începând de luna aceasta, incertă. Abia din ianuarie 2011 rezerviştii vor ştii cu siguranţă pe ce cuantum de venit să se bazeze, susţin sindicaliştii. „Guvernanţii mint cu neruşinare. În ianuarie ni s-au redus pensiile cu 40%-60%. În februarie, ca urmare a protestelor, ni s-au dat banii înapoi. În jur de data de 15 martie urmează să primim noi decizii. La ora actuală nu ştim ce se va întâmpla cu cuantumul pensiei. Mai mult, până la sfârşitul anului are loc regularizarea veniturilor. Ni se vor da bani, ni se vor lua bani până la sfârşitul anului? Nimeni nu mai este sigur pe cuantumul banilor primiţi", a comentat Remus Macovei, preşedintele Cadrelor Militare Disponibilizate Constanţa. Macovei a precizat că rezerviştii doresc întoarcerea la vechiul sistem de pensii. „Aveam un sistem de pensii bine pus la punct până să intervină premierul Boc să-l distrugă", a subliniat revoltat Remus Macovei.

http://lideruldeopinie.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • PANI HACITIN 04 Apr, 2011 19:56 Lasand la o parte faptul ca recalcularea pensiilor fara acordul sau la cererea pensionarilor este un abuz, ECHITATE ar fi ca , ce se ia din pensiile militarilor sa fie impartit la toti pensionarii! Cea ce face guvernul, se numeste "INECHITATE", este de fapt "SA MOARA SI CAPRA VECINULUI!"; mentalitatea paguboasa a pigmeului care nu vede mai departe de lungul nasului sau turtit si se bucura ca o maimuta de la circ , de orice spectacol ridicol, atata timp cat el insusi este neimplicat! Cand am muncit pentru ministerul APARARII, cu suficiente sacrificii, cu serviciu de dimineata pana seara, trageri, alarme la orice ora din zi si din noapte, restrictii peste restricii, sambete si duminici la datorie, nu mi-a spus nimeni ca vine piticu atomic sa-si tuguie buzele ca n-am contribuit… el cu ce a contribuit? Cand am intrat in cadrele active nu am interzis nimanui de la contabilitate sa-mi retina contributia pe care o invoca piticul atomic. Trebuia sa faca retineri atunci, nu sa vina acum dupa 25 de ani de munca sa spuna de principiile lor demente. In 2009 la alegeri nu stiau de principiul asta? Trebuie sa ii dam in judecata, nu vine un neica nimeni sa-mi ia din pensia calculata dupa legi, nu dupa urechea unei contabile. Acum nu mai zice nimeni de principiul neretroactivitatii legii sau de dreptul castigat? S-au linistit bosorogii de la Curtea Constitutionala? Au tipat doar pana au vazut ca pensiile lor raman intacte? La noi s-au terminat principiile? ... Exact asta si-au dorit guvernantii, sa asmuta civilii impotriva militarilor, angajatii impotriva pensionarilor, omul slab contra omului gras. Militarii au niste pensii asa cum le au, au fost calculate dupa niste legi vechi, iar un principiu de baza al dreptului si al unui stat constitutional este ca nu mai poti modifica retroactiv ceea ce deja s-a decis prin mijloace legale. "Eu sau parintii mei ce sa mai zicem ? " O sa te vad eu ce vei zice cand si pensiile parintilor tai vor fi recalculate, pe motiv ca gunoierii au muncit mult si au niste pensii de nimic, pe cand parintii tai au in comparatie niste pensii nesimtite. Asta se va intampla daca pacaliti de-astia , ca tine pun botul la borfasiile unui guvern incapabil si corupt! RUSINE SA-TI FIE, ca nu esti in stare sa gandesti!!! INVIDIA SI STUPIDITATEA NE FAC VIATA AMARA .....AMARA.....
  • PANI HACITIN 03 Mar, 2011 20:17 D-lor, eu la 14 ani bateam pas de defilare intr-un LICEU MILITAR,unde concurenta era 20/1,iar EMIL BOC la acea varsta facea Liceul AGRICOL la el in sat si pazea GASTELE.Apoi eu am devenit ofiter al ARMATEI ROMANE.BOC,socotitor la un amarat de CAP.Dar a venit marea invalmaseala din 1989,si iata-l pe acest BOK DE LA RACHITZELE CLUJ,MARE OM POLITIC,cu studii la apelul bocancilor,cu slana si coasa dupa el MARELE OM POLITIC AL ROMANIEI.Totul bun pana aici,dar un om cinic,fara prestanta,sters ,servil,milog...etc=NOUL DINU PATURICA AL ROMANIEI.Dar odata totul se va sfarsi.Si ce vor zice taranii din satul lui daca acesta va sfarsi tragic,dupa ce si pe ei i-a prejudiciat cu ceva?????????.