Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:43 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderul de opinie Prostituţie pe centură vs. Bordel - Curvăsăreală cu fereală!?

ro

11 Sep, 2010 14:13 5951 Marime text

Unde se practică prostituţia în Constanţa? Pe stradă, la vedere, sau prin anunţuri de mică publicitate, la client acasă, în hoteluri obscure sau la domiciliul clientului. În funcţie de cea care oferă serviciile, de calitatea şi diversitatea acestora, preţul diferă, de la câteva zeci de lei pe un oral scurt, în maşină sau la adăpostul tufelor de pe marginea drumului, la sute de lei pentru o noapte întreagă. Pe traseiste, cu tarife între 25 şi 50 de lei, le găseşti în general pe rutele camioanelor şi TIR-urilor, conducătorii auto din această categorie fiind principalii lor clienţi. Drept urmare, iată principalele puncte cu atracţii sexuale pe bani: pe DN2A, pe drumul spre Ovidiu, lângă restaurantul „La Cişmea", pe DN3A, la marginea pădurii de lângă localitatea Valu lui Traian, pe DN39, la ieşirea din Tuzla şi până spre Costineşti. În Constanţa, sunt trei puncte principale: bariera de pe strada Caraiman, cea de pe Aurel Vlaicu, unde fetele ard seară de seară câte un cauciuc pentru atmosferă şi pentru a se încălzi, clienţii beneficiind astfel şi de un damf aparte, iar, la mică distanţă, după colţ, în staţia de autobuz Energia, altă gaşcă de fete îşi aşteaptă clienţii şi să nu uităm de cele de la poarta Oborului duminical, păzite cu străşnicie în fiecare seară de 3-4 indivizi adăpostiţi peste drum într-o maşină. Dacă pe marginea drumului poţi vedea ce ţi se oferă, în anunţuri ţi se descriu femei de vis. Maria cere 50 de euro pentru „BLONDĂ SUPER SEXY, domnişoară rafinată, ofer companie intimă domnilor manieraţi şi cu pretenţii. Oral de calitate cu finalizare orală, diferite poziţii, normal, masaj de relaxare, erotic, 69 şi alte fantezii erotice", în timp ce alta, fără nume, are o altă strategie de marketing: „Satisfacţia clientului nostru este cea mai importantă. Tot ce facem este gândit pentru a vă ajuta să scăpaţi de griji, oferindu-vă tot ce ţine de sex oral normal şi anal nonstop. Discreţia şi igiena sunt asigurate. Fac şi deplasări. 60 RON". Acum, fiecare alege ceea ce vrea sau în funcţie de câţi bani dispune.

Amenzi date în van

Majoritatea celor care se opun legalizării prostituţiei, în afară de Biserică, sunt tocmai persoanele care o practică, dar şi cei care profită de pe urma acestor servicii - clienţii şi proxeneţii. După 1990, fenomenul de prostituţie a explodat, fără ca cineva să îl mai poată ţine sub control. Legile nu au ajutat sistemul şi, în afară de razii, în care se pierdea timp, benzină şi se consuma mina de la pixuri pe procese-verbale şi declaraţii, nu s-a făcut mare lucru. Nici măcar pe proxeneţi nu prea puneau poliţiştii mâna, aceştia fiind apăraţi cu îndârjire de fetele lor, de teamă că vor rămâne fără apărător, dar şi de bătaia pe care şi-o riscau dacă suflau vreun cuvânt. Aşa se face că, la scurt timp după ce erau adunate, încolonate, urcate în dube, duse la secţii şi amendate, prostituatele erau iar la datorie, să recupereze banii pierduţi cât au stat degeaba. Unele au adunat sume astronomice din amenzi neplătite. La un moment dat, în contul acestor sancţiuni, se făcea închisoare contravenţională, apoi muncă în folosul comunităţii, iar acum... nimic. Ca să recupereze din bani, ar trebui ca statul să le dea în judecată şi să le execute silit. Dar ce să le vândă ca să îşi recupereze banii? Ce să le confişte? Poate doar bolile, pe care şi le tratează gratuit, tot pe banii statului. Pentru afecţiunile de zi cu zi se prezintă în Urgenţa spitalului şi primesc asistenţă medicală gratuită. Dacă contractează vreo boală cu transmitere sexuală gravă, atunci se tratează tot pe banii statului, prin programele naţionale, ale căror costuri sunt imense. Şi aşa trag ţepe şi dau cu tifla statului român. Şi iată că problema legalizării prostituţiei a fost repusă pe tapet. Luni, deputatul independent Silviu Prigoană a depus la Parlament un proiect de lege privind legalizarea prostituţiei. Conform legii, prostituţia va putea fi exercitată de persoane care au împlinit 20 ani şi sunt apte din punct de vedere medical. Reacţiile pro şi contra nu au întârziat să apară.

Femeia = unealtă?

Propunerea de legalizare a prostituţiei nu este văzută cu ochi buni de reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române. În opinia Bisericii, această propunere este o formă legalizată a unei sclavii motivate financiar. „Nu putem fi de acord cu această propunere legislativă. Nu există, până în prezent, un motiv suficient de bun pentru ca această lege să fie şi morală. În acest context, femeia devine o unealtă, or nu putem accepta acest lucru. Femeia este mamă şi soţie", a declarat părintele Eugen Tănăsescu. Şi Patriarhia Română este împotriva acestei propuneri de lege. „Patriarhia Română îşi menţine poziţia, exprimată public în repetate rânduri, conform căreia legiferarea prostituţiei nu rezolvă o problemă socială gravă, ci, dimpotrivă, amplifică fenomenul sub forma unei sclavii motivate financiar", se arată într-un comunicat remis de Patriarhia Română.

„Fetiţele" sunt împotrivă

Opinia celor cu pricina, respectiv prostituatele din stradă, este că nu ar trebui ca o astfel de lege să le tulbure activitatea. Deunăzi, am întrebat o prostituată din Constanţa, zona „Real 2", care a insistat să rămână sub protecţia anonimatului de frica „peştelui", ce părere are despre legalizarea celei mai vechi meserii din lume. Aceasta s-a arătat foarte deranjată de propunerea de lege, întrucât nu este dispusă să împartă cu statul român profitul pe care îl scoate în urma practicării acestei meserii. „Păi, ei cu ce mă ajută? Vin ei cu mine în stradă? La fiecare client risc să fiu bătută sau chiar mai rău. Şi, în plus, e mai bine aşa, că nu trebuie să plătesc impozite", a precizat tânăra. Cel mai probabil, părerea tinerei este împărtăşită de fiecare prostituată, din Constanţa cel puţin. În ceea ce-i priveşte pe proxeneţi, aceştia sunt total împotrivă, întrucât, dacă legea va trece, ei sunt scoşi din ecuaţie şi... la revedere maşini de lux şi vile impresionante. Vor trebui să aibă o locaţie, să obţină autorizaţii, avize medicale, ceea ce înseamnă o investiţie serioasă. În plus, nu vor mai putea să scoată pe piaţă carne fragedă, fete la 14-16 ani. Clienţilor, nici lor nu le prea surâde idee. „Aşa e simplu şi ieftin. Plăteşti între 30 şi 50 de lei pentru un oral, iar, dacă vin mai mulţi, fac şi reducere, iar totul se întâmplă rapid, în maşină sau în boscheţi. Aşa, cu bordelul, te află toată lumea, te vede când intri... ies vorbe. Plus că scorurile or să fie mai mari", e de părere Florin B., de 46 de ani, din Constanţa.

Cei ce sunt pro

Medicii şi poliţiştii văd, însă, problema din partea cealaltă parte a baricadei. „Legalizarea ar fi cea mai bună cale de control al bolilor cu transmitere sexuală (BTS) - sifilis, HIV - SIDA. Se va putea lupta şi ţine sub control focarele de infecţie, se va putea face o anchetă epidemiologică pentru identificarea tuturor contacţilor cu o persoană bolnavă. În plus, impactul social va fi major asupra sănătăţii publice şi, de asemenea, cel economic", a declarat doctorul Tudorel Poalelungi, medic dermatolog. În medie, în sistemul sanitar de stat, lunar, sunt consultate 1.500 - 2.000 de persoane cu afecţiuni dermato-venerice. Dintre acestea, aproximativ 30% sunt cazuri noi, persoane care au întreţinut relaţii sexuale neprotejate, uneori cu contacte multiple. Sexul oral neprotejat este la fel de riscant ca şi cel anal sau normal atunci când este vorba de boli care se transmit pe aceste căi, de la HIV - SIDA, la hepatita C, gonoree sau herpesuri. Poliţiştii sunt de părere că, odată legalizată, orice practicare a acestei meserii în alte locuri decât cele aprobate ar trebui sancţionată drastic, direct cu închisoarea, aşa cum se întâmplă în Olanda, ţară cunoscută pentru libertăţile legale întâlnite aici. La ora actuală, pe raza judeţului Constanţa, numărul prostituatelor „în evidenţă" este de câteva zeci cu bătaie spre sută.

http://lideruldeopinie.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii