Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:23 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderul de opinie Profit pe hârtie, niciun ban în Regie - Casa de Pensii face blatul pe RATC

ro

09 Dec, 2010 12:21 720 Marime text
Sfârşitul anului este momentul bilanţului pentru Regia Autonomă de Transport în Comun Constanţa. „2010 a fost un an extraordinar de prost. Este un paradox: contabiliceşte vorbind, la zece luni, avem profit de 400 000 de lei. De fapt, nu avem, însă, niciun ban", a declarat Dumitru Coiciu, directorul general al RATC. Regia ar trebui să aibă prin conturi zeci de miliarde. Numai pentru trei luni, din 2009, Casa Judeţeană de Pensii Constanţa trebuie să vireze 1.600.000 de lei. În urma unui proces cu Pensiile, Regia a obţinut câştig de cauză, dar tot nu a primit niciun ban. Alte peste şase milioane de lei ar trebui să intre în conturile Regiei, tot de la Casa de Pensii, pentru acest an. „Eu nu comentez până nu apare hotărâre definitivă... Aşa este normal. Vom ataca, cu recurs, hotărârea", a declarat Cristina Samoilă, directorul Casei Judeţene de Pensii Constanţa.

Somaţie de la Fisc

Direcţia Finanţelor Publice Constanţa a somat RATC să plătească dările pe care le are către stat. „Pentru că nu am primit banii de la Casa Judeţeană de Pensii, am plătit mai greu dările către stat. Avem de dat 15 miliarde de lei vechi, exact suma pe care ar trebui să o primim de la Casă", a susţinut Dumitru Coiciu. Pentru ca activitatea să nu aibă de suferit, Regia şi-a restrâns cheltuielile. Una dintre modalităţi a fost disponibilizarea unora dintre salariaţi, prin desfiinţarea liniei de troleibuz. „Din punct de vedere sentimental şi uman, am făcut-o mai prost", este de părere Dumitru Coiciu, în condiţiile în care a trebuit să trimită oamenii în şomaj. În spatele fiecărui troleibuz, în afară de şofer, erau o mulţime de oameni: cei care interveneau pentru repararea reţelei, cei care lucrau la staţiile de redresare şi cei de la întreţinere. Din cei o sută de disponibilizaţi, 50 - 60 vor lucra în continuare pentru conservarea staţiei de redresare şi dezmembrarea reţelelor.

Viitorul sună, parcă, mai bine...

Dumitru Coiciu s-a declarat optimist în ceea ce priveşte anul viitor. Numai din salarii se deblochează peste un milion de lei. Dacă se mai iau în calcul şi sumele pe care le are de primit de la Casa de Pensii, viitorul sună chiar foarte bine. Problema este că oamenii caută locuri de muncă mai bine plătite, şi este vorba despre şoferi şi mecanici, adică exact angajaţii de care Regia are cea mai mare nevoie. În opinia lui Dumitru Coiciu, 2011 va fi mai bun şi pentru că locuitorii Constanţei vor folosi mai mult mijloacele de transport în comun, din moment ce se s-a anunţat, deja, creşterea preţului combustibilului. „Riscăm să ne mai transportăm doar pe noi", a susţinut Dumitru Coiciu, în ceea ce priveşte o eventuală creştere a preţului biletului. Deocamdată, constănţenii pot să stea liniştiţi... Regia nu le pregăteşte nicio surpriză în ceea ce priveşte modificarea tarifelor.

http://lideruldeopinie.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii