Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:27 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderul de opinie Mircea şi Traian Dosdelabă

ro

08 Sep, 2010 12:43 771 Marime text
După ce, la adresa lui Traian Băsescu, s-au semnalat în mass-media două cazuri de agresiune, a venit şi rândul fratelui său, Mircea Băsescu, să îi calce pe urme. După un copil, a urmat un avocat, iar cireaşa de pe tort a fost pusă de fratele Mircea. O femeie din Constanţa a depus o plângere la Poliţie după ce a fost şicanată şi, ulterior, agresată fizic în trafic de un bărbat cu un „Mercedes". Ulterior, acesta a fost identificat drept fratele preşedintelui României. Victima, Nicoleta Moraru, a vorbit prima dată în public despre incident, luni seară, în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV. „Eram în trafic, în zona gării din Constanţa, încadrată pe banda întâi, pentru a face dreapta şi, de pe banda doi, am observat un «Mercedes» de culoare închisă care încerca să treacă. Am claxonat şi am mers mai departe. Făcând dreapta, pe bulevard, am observat că respectiva maşină mergea pe banda întâi, eu fiind încadrată pe banda a doua. A trecut pe lângă mine înjurând, cu un vocabular destul de colorat, domnul de la volan, şi s-a postat în faţa maşinii mele, oprind în mijlocul străzii, blocând cele două benzi. M-am speriat, evident, am frânat, am rămas cu geamul deschis la maşină, iar domnul respectiv a coborât din autoturismul pe care îl conducea, l-am văzut, era un domn la 50 de ani, a băgat mâna pe geam şi, înjurându-mă în continuare, mi-a tras un dos de palmă, moment în care eu am închis fereastra, iar domnul a început să tragă de portieră", a declarat aceasta. Femeia a sunat la 112 şi apoi a mers la Secţia 3 Poliţie, unde a reclamat incidentul. „În declaraţie am descris exact ce s-a întâmplat în acea dimineaţă, am trecut atât modelul maşinii, cât şi numărul de înmatriculare pe care l-am reţinut (...) Iniţial, nu l-am recunoscut. Am insistat să aflu cine este posesorul acelui autoturism şi am aflat cu stupoare că este domnul Mircea Băsescu (...) Am căutat pozele dumnealui pe Internet, pentru că este foarte uşor de găsit o poză cu domnul Mircea Băsescu pe Internet, şi mi s-a confirmat că era chiar dumnealui cel care conducea autoturismul", a susţinut Nicoleta Moraru.

Replica fratelui prezidenţial

Reacţiile celui vizat nu au întârziat să apară. Mircea Băsescu a pus mâna şi a încropit un comunicat, în care, evident, îşi exprima propriul punct de vedere şi propria variantă. „Vă aduc la cunoştinţă faptul că m-am săturat ca, numai pentru că fratele meu a fost ales preşedintele ţării noastre, să fiu acuzat în continuu, de către tot felul de neaveniţi care nu pot să dovedească nimic, de tot ceea ce le trece prin cap, în principal pentru a încerca să îi facă rău preşedintelui. (...) să ajung să fiu acuzat că am bătut o femeie pe stradă, în mijlocul oraşului Constanţa, este prea mult", afirmă Mircea Băsescu în comunicat. Incidentul după Băsescu: „După virajul la dreaptă pe b-dul Ferdinand, am trecut pe banda a doua, încercând să depăşesc «Volkswagenul», dar şoferul care îl conducea nu vroia să treacă pe prima bandă. Am trecut eu şi am depăşit prin stânga. În acest timp vorbeam la telefon, prin sistemul handsfree, cu prietenul care mă aştepta în refugiul din faţă magazinului «Dioda». Am observat abia atunci că «Wolksvagenul» roşu era condus de o doamnă, iar în dreaptă se află o altă doamnă care îmi făcea semne obscene cu degetul mare ridicat în sus. Am depăşit «Wolksvagenul» şi am trecut pe banda a doua frânând, pentru a le convinge să treacă pe banda întâi". El susţine că nu a coborât din maşină. „Nu am oprit complet maşina şi nu am coborât din ea. După aceea am văzut că şoferul «Volkswagenului» nu dorea să treacă pe banda întâi, am mai mers circa o sută de metri şi am intrat în refugiul din faţa magazinului «Dioda», de unde trebuia să îmbarc un prieten care mă aştepta acolo". Fratele preşedintelui nu s-a putut abţine să nu se arunce cu capul înainte şi în politică, făcând afirmaţii gratuite. „Dacă doamnele au fost atât de deranjate de gestul meu, înţeleg că sunt prietenele d-lui Nicuşor Constantinescu (sau dacă sunt angajate la Consiliul Judeţean Constanţa, de ce nu erau la program la ora 8.30?), le rog totuşi să mă scuze, dar ar fi bine să înveţe regulile bunului-simţ măcar când merg cu maşina", a afirmat acesta.

Reacţie aşteptată

„Nici nu mă aşteptam ca domnul Mircea Băsescu să recunoască. Se poate verifica, a fost şi un apel la 112, au fost martori la incident care pot confirma. Şi nu a oprit la «Dioda», ci la Cartea Funciară. Cu siguranţă voi face plângere pe numele acestuia, deoarece până acum nu am ştiut cine este", a declarat Nicoleta Moraru. Într-adevăr, aceasta este angajată a Consiliului Judeţean Constanţa, iar, la momentul producerii incidentului reclamat, aceasta era în timpul liber, deoarece programul de lucru al instituţiei este 9.00 - 17.00. Poliţiştii au înregistrat, în cursul zilei de vineri, 3 septembrie, sesizarea Nicoletei Mocanu, aceasta fiind în lucru. Pentru a identifica conducătorul auto reclamat, s-a verificat numărul de înmatriculare al maşinii, stabilindu-se că aceasta aparţine unei firme de leasing. Contactaţi de anchetatori, reprezentanţii societăţii în cauză i-au informat că autoturismul în cauză este utilizat de o firmă din Agigea. Se pare că la acesta, până anul trecut, a fost acţionară şi fiica lui Mircea Băsescu. Dar acum, că victima susţine că l-a şi identificat, poliţiştii o aşteaptă să îşi completeze plângerea prealabilă.

P.S. Pentru Domnul Mircea Băsescu sau persoana care i-a redactat comunicatul: „Wolksvagenul" se scrie „Volkswagen", iar degetul mare ridicat în sus nu este considerat în nicio ţară o insultă. Ba, chiar mai mult, este o apreciere: bravo, în regulă sau OK. Bravo, domnule Băsescu-fratele!

http://lideruldeopinie.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii