Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:51 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnal de Constanta Recalcularea pensiilor militarilor a trecut de Camera Deputaţilor

ro

22 Jun, 2011 12:27 989 Marime text

Camera Deputaţilor a adoptat marţi proiectul legislativ prin care este aprobată Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind recalcularea pensiilor militarilor. Puterea a respins amendamentele formulate de opoziţie. Aşa cum era şi normal, liderii opoziţiei au anunţat că vor sesiza Curtea Constituţională, întrucât, în opinia lor, actul normativ încalcă principiul neretroactivităţii legii.

Legea a trecut cu 168 de voturi pentru, 116 împotrivă şi şapte abţineri, ceea ce înseamnă că aleşii noştri sunt „chitiţi" pe ideea de a tăia din pensiile celor care au lucrat în armată o viaţă întreagă. Aşa cum este şi normal, în accepţiunea multora dintre români, reprezentanţii opoziţiei au reacţionat susţinând că nu este normal să se taie din banii pe care oamenii îi primesc după o viaţă de muncă şi de cotizat la sistemul naţional de pensii. În acest context, liberalii au anunţat că vor sesiza Curtea Constituţională pentru că cererea lor care presupune că „în cazul în care, în urma recalculării, rezultă un cuantum mai mic al pensiei, aceasta rămâne la valoarea avută în plată înaintea recalculării" nu a fost adoptată.

Mai mult pe http://www.jurnaldeconstantaonline.ro/2011/06/21/recalcularea-pensiilor-militarilor-a-trecut-de-camera-deputatilor/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii