Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:03 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnal de Constanta Tinerii care au tâlhărit un bărbat, care ulterior a murit - trimişi în judecată

ro

17 Dec, 2010 12:08 973 Marime text

Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor David Ion Fărcaş, de 21 de ani, Ion Claudiu Burian, de 25 de ani, George Cătălin Florescu, de 23 de ani, şi Gabriel Drăguşin, de 22 de ani. Tinerii au fost cercetaţi în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie urmată de moartea victimei.

Potrivit procurorilor, în sarcina celor patru s-a reţinut că, în noaptea de 17/18 octombrie 2010, în jurul orei 23.30, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, prin acţiuni conjugate şi în urma înţelegerii prealabile, l-au jefuit pe Ştefan Cojocaru, în vârstă de 57 de ani, din Constanţa, chiar în faţa uşii de la intrarea blocului în care acesta locuia, agresându-l în mod violent. Astfel, prin lovirea repetată cu pumnii şi picioarele, preponderent în zona capului, l-au deposedat de un portofel ce conţinea cartea sa de alegător şi alte înscrisuri personale, un telefon mobil marca Nokia 2630, un ceas de mână electronic „Casio" şi de suma de 200 de lei.

L-au bătut până l-au băgat în comă şi a murit

Potrivit probatoriului administrat în cursul urmăririi penale, cei patru tineri consumau bere lângă clădirea fostului post de poliţie TF Gară Constanţa când au văzut-o pe victimă coborând dintr-un taxi. Primul inculpat a urmărit-o până la scara blocului, unde, în gangul de la intrare, a bătut-o şi a deposedat-o doar de portofel, după care s-a întors la prietenii lui. Când au verificat şi constatat că portofelul nu conţine bani, toţi patru s-au deplasat la locul în care bărbatul zăcea inconştient pentru a-l controla mai bine prin buzunare, aşa încât primii trei inculpaţi l-au buzunărit şi deposedat de bunuri şi bani, iar ultimul inculpat „a ţinut de şase". Când în zonă şi-au făcut apariţia câţiva martori, tinerii au luat-o la fugă pentru a nu fi prinşi sau recunoscuţi. Adusă în comă la spital, după câteva zile victima a decedat. Dosarul cauzei a fost trimis spre soluţionare la Tribunalul Constanţa. Pentru infracţiunile comise, tinerii riscă pedeapsa cu închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.

www.jurnaldeconstantaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii