Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:35 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnal de Constanta Chiru îşi face campanie pentru Primăria Constanţa?

ro

21 Feb, 2011 12:06 729 Marime text

Democrat-liberalii constănţeni se laudă că aproximativ 200 de membri ai Partidului Naţional Liberal s-au înscris sâmbătă, 19 februarie, în organizaţia municipală a Partidului Democrat-Liberal.

Potrivit unui comunicat de presă remis de organizaţia municipală a PD-L Constanţa, 200 de pensionari liberali au „migrat", lăsând în urmă doctrina liberală. Eugen Cojocaru, liderul pensionarilor ex-liberali, a semnat un parteneriat cu Christian Gigi Chiru şi Florian Constantin, care certifică intrarea celor 200 de membri în PD-L. Foştii liberali şi-au justificat gestul de a adera la PD-L apreciind că nu sunt de acord cu înfiinţarea Uniunii Social Liberale, „fapt sinonim cu pierderea identităţii politice şi doctrinare a Partidului Naţional Liberal". Ce legătură are Gigi Chiru cu organizaţia municipală a partidului nu am înţeles încă, mai ales că el este liderul filialei din Eforie şi membru al Biroului Permanent Judeţean al PD-L Constanţa. Culmea este, însă, că el a fost cel care i-ar fi convins pe liberali să trădeze PNL şi să se mute „cu căţel, cu purcel în curtea PD-L". „M-am alăturat PD-L Constanţa şi proiectului politic al domnului Chiru întrucât în viaţa mea nu am votat şi nu voi vota PSD, indiferent de consecinţe. Consider că PD-L este singurul partid care trebuie să reprezinte curentul de dreapta în politica românească, iar în Constanţa domnul Chiru şi echipa dânsului se luptă făţiş cu administraţia Mazăre-Constantinescu", a afirmat liderul pensionarilor foşti liberali, Eugen Cojocaru.

Visuri de mărire?

În speranţa de a-şi face imagine ca luptător împotriva curentului Mazăre-Constantinescu, Gigi Chiru se străduieşte asiduu să devină din ce în ce mai vizibil la nivelul municipiului Constanţa. Chiar şi declaraţia sa de sâmbătă sugerează că Gigi Chiru visează că ar putea fi candidatul partidului pentru funcţia de primar al Constanţei în 2012 şi că ar putea să câştige. „Toţi liberalii pentru care doctrina mai înseamnă ceva, dar şi constănţenii care s-au săturat de dominaţia administraţiei Mazăre-Constantinescu sunt bineveniţi în proiectul nostru politic, întrucât scopul principal este trimiterea definitivă a acestora în opoziţie la alegerile locale din 2012 şi recâştigarea în acest fel a demnităţii de a fi cetăţeni ai municipiului şi judeţului Constanţa şi nu ai republicii Mazăre-Constantinescu", a declarat Chiru sâmbătă. Înalt deziderat pare să-şi fi stabilit Christian Gigi Chiru pentru 2012 având în vedere că acesta a candidat pentru primăria oraşului Eforie de două ori şi tot de atâtea ori a şi pierdut. Democrat-liberalul şi-a încercat norocul şi pentru o funcţie de deputat, dar nici la acel moment stelele nu i-au surâs. Chiru visează şi la funcţia de preşedinte al filialei judeţene a PD-L şi, potrivit spuselor sale, până pe 6 martie vom afla pe sprijinul căror colegi se bazează.

Alţi 500?

Preşedintele organizaţiei municipale a Partidului Democrat-Liberal, Florian Constantin, apreciază că „prin intrarea în partid a liberalilor conduşi de Eugen Cojocaru, PD-L se întăreşte consistent în lupta cu administraţia Mazăre-Constantinescu". Mai mult decât atât, democrat-liberalii susţin că până la mijlocul lunii martie numărul membrilor PD-L Constanţa ar putea creşte cu peste 500 de foşti membri ai PNL.

www.jurnaldeconstantaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii