Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:32 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber Florian Constantin, cu actele pe masă - „Alegerile de la PDL sunt nestatutare"

ro

17 Jan, 2011 12:30 906 Marime text

Democrat liberalul Florian Constantin a prezentat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, decizia Comisiei Naţionale pentru Statut, Etică şi Litigii (CNESL) referitoare la Consiliul de Coordonare Judeţean (CCJ) din data de 31 iulie 2010 şi a Consiliului de Coordonare Locală (CCL), din data de 5 iunie 2010. Potrivit acestei decizii, care este semnată şi parafată de preşedintele CNSEL, Marian Jean Marinescu, şedinţele CCJ Constanţa, convocate la data de 31 iulie 2010, de două grupuri diferite din BPJ Constanţa, sunt nestatutare. Cu alte cuvinte, deputatul Maria Stavrositu nu ar fi preşedinte la Organizaţia Municipală a PDL Constanţa, în timp ce ea susţine că alegerile au fost corecte iar funcţia îi aparţine în mod statutar.

Contrazicerile între cele două tabere din PDL Constanţa au loc încă din vara anului trecut, însă, în ultima perioadă au dezbinat şi mai mult filiala de la malul mării.

Interesant este faptul că, deşi decizia CNESL este datată 8 august 2010, democrat liberalul Florian Constantin a prezentat-o public de-abia ieri, adică după şase luni de la datare. Şi mai ciudat este faptul că el a făcut acest lucru cu numai o zi înainte de întâlnirea care este programată între parlamentarii constănţeni de la PDL şi preşedintele partidului, Emil Boc.

În cadrul acestei întâlniri, care ar trebui să aibă loc astăzi, urmează să se decidă cu exactitate situaţia alegerilor de astă vară din PDL Constanţa. Totodată, ar urma să se stabilească data alegerilor de la judeţ.

„Decizia finală se va lua în Biroul Permanent Naţional"

Contactată telefonic, deputatul Maria Stavrositu nu s-a arătat mirată de atitudinea colegului de partid, Florian Constantin, însă şi-a arătat surprinderea pentru că acesta a încălcat o recomandare venită chiar din partea preşedintelui PDL, Emil Boc.

Ea a spus că, în goana după funcţii, unii preferă să vorbească doar despre funcţiile pe care trebuie să le ocupe în diverse echipe.

„Preşedintele partidului, Emil Boc, ne-a solicitat tuturor să ne abţinem de la declaraţii până se va lua o decizie vizavi de statutul Organizaţiei Municipale Constanţa pentru că decizia finală se va lua în Biroul Permanent Naţional. Constat că Florian Constantin tocmai a încălcat ordinul preşedintelui Boc şi a răspuns apelurilor lui Mazăre de a dezbina PDL Con-stanţa", a spus Maria Stavrositu.

Maria Stavrositu nu contestă decizia Comisiei de Etică

Deputatul Maria Stavrositu a precizat că nu contestă existenţa deciziei Comisiei Naţionale de Statut, Etică şi Litigii, care a fost prezentată presei de Florian Constantin.

„Problema este că această decizie constată polarizarea accentuată a echipelor angajate în competiţia electorală internă şi recomandă refacerea întregului proces electoral intern precum şi dizolvarea Biroului Permanent Judeţean. Această decizie nu s-a materializat, pentru că hârtia nu a fost arătată nimănui", a spus Maria Stavrositu.

Ea a mai precizat că apariţia deciziei Comisiei la şase luni de la data emiterii este doar o provocare menită să menţină haosul creat în PDL de Florian Constantin în înţelegere cu Mircea Banias.

În final, ea a precizat că nu ar fi dorit să facă nicio declaraţie dar se impunea o clarificare din respect pentru membrii de partid care să cunoască situaţia reală.

www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii