Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:49 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber Dezastru la hotelul „Rex", din staţiunea Mamaia!

ro

21 Feb, 2011 12:05 900 Marime text

Un incendiu violent, care a izbucnit vineri noapte, a distrus în totalitate acoperişul clădirii şi a deteriorat zeci de camere de hotel

În noaptea de vineri spre sâmbătă, pompierii constănţeni au fost anunţaţi că acoperişul hotelului „Rex", din staţiunea Mamaia, unul dintre cele mai luxoase de pe litoral, a luat foc. Nu mai puţin de şapte autospeciale şi aproape 40 de subofiţeri

ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea al judeţului Constanţa s-au deplasat la faţa locului.

Hotelul vedetelor care vin în fiecare vară pe litoralul românesc a luat foc, vineri noapte. Pompierii s-au luptat ore în şir cu flăcările care au cuprins tot acoperişul şi care ameninţau să se extindă la întreaga unitate hotelieră. Din fericire, nicio persoană nu era cazată în hotel. Daunele provocate sunt însă imense, pentru că, pe lângă acoperiş, care a ars în totalitate, spuma, apa şi fumul au deteriorat zeci de camere de la etajele inferioare. Administratorii hotelului urmează să stabilească pagubele provocate de incendiu, care se ridică, mai mult ca sigur, la sute de mii de euro. Din câte se pare, hotelul era asigurat împotriva incendiilor.

Au intervenit şapte autospeciale şi aproape 40 de pompieri

Totul a început vineri noapte, pe la ora 2. Unul dintre angajaţii hotelului a fost alertat de mirosul de fum care venea dinspre etajele superioare. În scurt timp, a observat că, la mansardă, flăcările cuprinseseră deja acoperişul şi se extindeau rapid.

A sunat urgent la 112 şi a anunţat nenorocirea. Nu mai puţin de şapte autospeciale au fost trimise la faţa locului de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea" al judeţului Constanţa şi 36 de subofi-ţeri. Două dintre maşini erau dotate cu scări speciale pentru intervenţii la înălţime, dar, chiar şi aşa, intervenţia militarilor a fost una foarte dificilă.

Faptul că acoperişul era construit preponderent din lemn, iar vântul bătea cu putere au făcut ca lupta pompierilor cu flăcările să fie inegală şi să se desfăşoare contra cronometru. Mai mult decât atât, bunurile depozitate la mansarda hotelului au alimentat focul, dându-le mari bătăi de cap militarilor constănţeni.

Focul s-a reaprins

Nu mai puţin de patru ore a durat intervenţia pompierilor la hotelul de cinci stele, care va trebui renovat aproape în totalitate.

Sâmbătă seara, în jurul orei 21, pompierii constănţeni au fost alertaţi că focul ar fi reizbucnit la acoperişul hotelului. La faţa locului au fost trimise patru autospeciale, din care numai una a intervenit. Focul s-a reaprins, spun militarii, în zona unor grinzi. Focarul, care se întindea pe aproximativ cinci metri pătraţi, a fost stins cu rapi-ditate de pompieri. Ei au căutat apoi alte focare, de teamă ca vântul, care sufla cu putere, să nu le reaprindă ulterior.

Potrivit reprezentanţilor ISU Dobrogea, incendiul a distrus în totalitate acoperişul hotelului, pe o suprafaţă de 500 de metri pătraţi, precum şi toate bunurile care se aflau la mansardă.

Pompierii au stabilit că flăcările au izbucnit din cauza unui scurt circuit la un conductor electric.

www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii