Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber Destinaţii de vacanţă - din Bulgaria, până în ţara lui Moş Crăciun

ro

17 Dec, 2010 12:06 740 Marime text

Agenţiile de turism şi-au adaptat ofertele pentru sărbători

Este perioada vacanţelor şi a concediilor. Dincolo de pregătirile de Crăciun mulţi dintre noi se pregătesc de o evadare. La munte pentru schi şi săniuş sau în ţările calde pentru un bronz de iarnă, indiferent care este destinaţia, vacanţele sunt întot-deauna mai plăcute atunci când nu le petreci acasă.

După o perioadă destul de dificilă, în care puţini români îşi mai permit să plece în concediu, agenţiile de turism şi-au adaptat ofertele pentru acest sezon. Sejururi mai scurte, hoteluri mai puţin luxoase, preţuri mai mici. Destinaţiile preferate rămân cele peste hotare, mai ales că pachetele din ţară sunt, de multe ori, mai scumpe decât cele externe.

„Cea mai ieftină ofertă este în valoare de 150 de euro şi reprezintă Revelionul pe litoralul bulgăresc. iInclude: transport cu autocarul, cazare trei nopţi la hotel de două stele cu demipensiune (mic dejun şi cină), masa festivă de Revelion, ghid însoţitor şi două excursii (una la Varna şi una la Balchik). Este un program pe care îl organizăm de cinci ani şi a reprezentat în fiecare an un mare succes. Pentru cei puţin mai pretenţioşi avem şi un pachet la hotel de patru stele, cu ultra all inclusive. Acesta costă 246 euro de persoană, cu transport inclus", a declarat, pentru „Cuget Liber", Elena Petrov, reprezentanta unei agenţii de turism din Constanţa.

1.500 de lei Crăciunul în Bucovina

Dacă sunteţi iubitori de tradiţii româneşti şi vă încântă să cunoaşteţi cât mai multe obiceiuri, puteţi alege un Crăciun în Bucovina. Pensiunile din zonă au pregătit pachete complete în care intră, pe lângă cazare, şi cine servite după datinile locului. Din păcate, preţurile sunt destul de mari, un pachet de patru nopţi, în intervalul 23-27 decembrie, ajungând să coste 1.300 de lei de persoană. Copiii între 6 şi 14 ani plătesc numai 500 de lei, dar primesc jumătate de porţie la masă, iar cei peste 14 ani plătesc integral.

La Ocna Şugatag este ceva mai ieftin. Un pachet de patru nopţi, între 22 şi 26 decembrie, costă 700 de lei pe loc în cameră dublă şi 850 de lei pe loc în apartament. Pentru trei nopţi se plătesc 600 de lei de persoană în cameră dublă şi 750 de lei pe persoană în apartament. Tariful include cazare cu pensiune completă, masă festivă în ziua de Crăciun şi accesul la piscina cu apă sărată încălzită.

Asta în timp ce trei zile de Crăciun la Roma costă 199 de euro de persoană. Sunt incluse două nopţi de cazare şi transportul cu avionul.

Ofertele last-minute, vânate de turişti

Pentru cei cu dare de mână, agenţiile de turism au scos la interval şi oferte mai deosebite. Aşa se face că o Gală Imperială de Crăciun în Viena, cu cazare la hotel de trei stele, costă 379 de euro.

Ofertele de tip last-minute sunt vâ-nate de mulţi turişti. Numeroase agenţii au astfel de oferte. Aşa am găsit o ofertă pentru Revelion şi schi în Austria, cu cazare la un hotel de trei stele. În perioada 26 decembrie - 2 ianuarie, camera dublă costă 83 de euro. Hotelul oferă, pe lângă serviciile de ca-zare şi masă, şi acces la centrul spa cu piscină, saună, baie cu abur şi sală club. În tarif este inclus micul dejun de tip bufet suedez, cină cu trei feluri de me-niu, meniul de revelion cu muzică şi DJ.

Cele mai scumpe destinaţii

În mod evident, cele mai scumpe pachete sunt cele pentru destinaţii exotice, precum Republica Dominicană, Thailanda, Jamaica, Cuba, Maldive. Aceste pachete pot costa şi 2.500 euro de persoană, însă sunt programe şi mai lungi, de minim şapte zile la destinaţie.

Crăciun în ţara Moşului

Cu siguranţă, un Crăciun de neuitat este cel în ţara Moşului, Laponia. Şase nopţi de cazare la Hotelul Santa Claus, transportul cu avionul, mic dejun, cina şi o băutură ca aperitiv pe 23 decembrie, excursie „Întâlnire cu familia lui Moş Crăciun" pe 24 decembrie, decorarea bradului de Crăciun şi prepararea de prăjiturele de turtă dulce, cina festivă de Crăciun pe 24 decembrie, excursie la Satul lui Moş Crăciun şi Santa Park, cina festivă pe 25 decembrie, îmbrăcăminte termoizolantă, încălţăminte, căciulă şi mănuşi, ghid local şi transport pentru activităţile opţionale, toate sunt incluse în cei 1.802 euro de persoană.

www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii