Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:15 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber Cum a ajuns Mazăre la vorbele lui Palaz

ro

25 Jul, 2011 11:47 756 Marime text

Viceprimarul Decebal Făgădau a fost invitat la matinalul RRA, alături de prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, unde a recunoscut că vânzarea clădirii simbol a oraşului nu este cea mai bună variantă. Făgădau a menţionat că administraţia locală Constanţa a transmis două adrese prin care cere ajutor financiar pentru refacerea Cazinoului, una către Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional şi una către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Prefectul a dat mâna cu vice-primarul în semn de recunoştinţă pentru faptul că a admis că vânzarea nu este variantă viabilă, dar i-a specificat acestuia că, în cursul zilei de astăzi, Primăria are obligaţia să trimită către Prefectură adresele menţionate.

„Discuţia a fost în regulă, după părerea mea. Domnul Făgădau chiar a recunoscut că vânzarea n-ar trebui să fie prima opţiune, fapt pentru care i-am strâns mâna în direct. Oricum, mă bucur că au procedat cum le-am spus eu. Au ajuns la vorbele mele. Când a anunţat Radu Mazăre că doreşte să vândă Cazinoul, i-am spus că ar trebui să se târască pe la uşile Guvernului, dacă este nevoie, pentru a primi ajutor. Dacă nu ceri, nu ţi se va da. Aşa şi copilul, dacă nu cere ţâţă, moare de foame. A zis că au trimis două adrese, una către Ministerul Culturii şi una către Ministerul Dezvoltării şi i-am solicitat ca până luni (n.r. - astăzi) să ajungă la Prefectură pentru a le vedea cu ochii mei", a declarat prefectul Claudiu Palaz.

Un alt beneficiu este acela că, în timpul emisiei, preşedintele Ordinului Arhitecţilor, Şerban Sturdza, a intrat în legătură cu cei doi invitaţi şi şi-a anunţat intenţia de a face gratuit proiectul de reabilitare dacă se va lua această decizie privind soarta Cazinoului.

„Preşedintele Ordinului Arhitecţilor şi-a exprimat în direct dorinţa de a face proiectul de reabilitare. Dânsul ar fi vrut să se implice de prima dată, dar, când a auzit că se doreşte schimbarea specificului clădirii şi a elementelor care o definesc, a renunţat. Acum a intrat în direct în timpul emisiunii şi a declarat că va face proiectul de reabilitare gratuit dacă se va lua această decizie!", a menţionat Palaz.

www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii