Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:12 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget liber Criminalii nu scapă din „plasa“ lui Sadâc

ro

25 Jul, 2011 11:46 661 Marime text

Zafer Sadâc este cel mai vechi procuror criminalist de la Constanţa. El a terminat Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti şi este procuror din 1996. De 12 ani, este procuror criminalist, funcţie pe care o îndeplineşte cu multă pasiune. În prezent, este delegat şi în funcţia de şef al Secţiei Maritime şi Fluviale, iar de anul trecut, este asistent universitar la Facultatea

de Drept din cadrul Universităţii „Ovidius" Constanţa. Zafer Sadâc este cel care i-a trimis în judecată pe cei trei indivizi condamnaţi pe viaţă, în ultimii 20 de ani, de la Constanţa.

- Sunteţi cel mai vechi procuror criminalist de la Constanţa. Câte dosare v-au trecut prin mână, cu aproximaţie?

- În circa 12 ani de când sunt procuror, dosare împotriva vieţii cred că au fost cam o mie, chiar peste o mie. Nu toate însă au fost soluţionate prin rechizitoriu. Iar asta pentru că, pe parcurs, în anumite dosare, am constatat că este vorba de o altă infracţiune.

- Ce este cel mai spectaculos la munca pe care o faceţi?

- Cel mai spectaculos cred că este momentul cercetării la faţa locului. Atunci când iei contact cu locul săvârşirii faptei, unde, de regulă, descoperi cele mai multe probe pe care le foloseşti, ulterior, să dovedeşti comiterea unei infracţiuni. La faţa locului găseşti, aşa cum înveţi şi la şcoală, mai mult de jumătate din probatoriu în cazul unei fapte de crimă. Un alt moment incitant, de satisfacţie personală, este atunci când reuşeşti să strângi suficiente probe să dovedeşti cine a comis fapta.

www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii