Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:15 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber Comisarul şef Dumitru Catană, şeful Poliţiei Constanţa - „Nu mă tem de nimic"

ro

23 Nov, 2010 12:00 1615 Marime text
Zece şefi ai Inspectoratelor de Poliţie sunt în pericol să fie eliberaţi din funcţii, din cauza raportului privind mitingul poliţiştilor de la Cotroceni.

Anunţul a fost făcut, săptă-mâna trecută, de secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Dan Valentin Fătuloiu. El a declarat că va discuta pe această temă cu ministrul MAI Traian Igaş şi premierul Emil Boc. Mai mult, oficial, Fătuloiu a cerut şi demiterea şefului Poliţiei Române, chestorul Petre Tobă, ameninţând că, în caz contrar, el îşi va da demisia.

Cu toate acestea, scandalul demiterilor şefilor unor Inspectorate Judeţene din ţară a fost trecut, pentru moment, sub tăcere, principalul subiect care se discută acum fiind cel legat de şpaga de un milion de euro pe care a refuzat-o chestorul Fătuloiu.

Cu toate acestea, surse din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor au precizat că lista cu cei zece şefi de Inspectorate se află pe masa ministrului de Interne, Traian Igaş, care doreşte să găsească cea mai bună soluţie pentru rezolvarea conflictului din cadrul ministerului pe care îl conduce.

Aşa cum deja se ştie, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, Dumitru Catană, nu este printre cei simpatizaţi de chestorul Dan Valentin Fătuloiu, din contră, el aflându-se pe lista neagră a secretarului de stat.

Cu toate acestea, comisarul şef Dumitru Catană spune că nu doreşte să comenteze afirmaţiile chestorului Fătuloiu. Totuşi, el a precizat că nu se teme că va fi demis.

„Mă consider un om cinstit, care şi-a făcut datoria la locul de muncă. În privinţa mitingului, nu aveam cum să le interzic subor-donaţilor să nu se ducă, deoarece ei se aflau în timpul lor liber sau în concedii de odihnă. Este dreptul lor constituţional şi aş fi făcut un abuz să le interzic prezenţa la miting", a spus şeful Poliţiei Constanţa.

Lista lui Fătuloiu

1.Comisar şef Radu Sandu Moldovan, şeful IPJ Harghita din 16 martie 2004

2.Comisar şef Aurelian Şorici, şeful IPJ Neamţ din iunie 2006

3.Comisar şef Nicolae Dobrin, şeful IPJ Giurgiu din mai 2006

4.Comisar şef Vasile Mărgineanu, şeful IPJ Călăraşi din iunie 2010

5.Comisar şef Vasile Şofan, şeful IPJ Tulcea din 1 iulie 2009

6.Comisar şef Vasile Oprişan, şeful IPJ Bacău din 31 iulie 2009

7.Chestor Sorin Oprea, şeful IPJ Prahova din decembrie 2009

8.Comisar Iulian Ciorobescu, şeful IPJ Teleorman din 8 februarie 2010

9.Comisar şef Nicuşor Badea, şeful IPJ Dolj din 13 august 2010

10.Comisar şef Dumitru Catană, şeful IPJ Constanţa din 1 septembrie 2010

www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii