Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:42 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber Ce contracte pune la bătaie Mazăre şi pentru cine

ro

22 Mar, 2011 12:23 1009 Marime text
Aşa cum ne-am obişnuit în fiecare primăvară, Primăria Constanţa pune la bătaie o găleată de bani pentru... plante. Nu etnobotanice. Plante decorative, arbuşti şi seminţe de gazon pentru refacerea spiritului ecologist şi naturist al municipiului.Acolo unde mai e cazul, că din parcuri s-a ales praful şi betonul, iar grădiniţele şi aleile dintre blocuri au fost înghiţite demult de alte construcţii. Dar, ce să-i faci, asta e politica administraţiei locale. Revenind însă la ale noastre, sesizam că, din nou, la fel ca în fiecare primăvară a ultimilor ani, Primăria organi-zează licitaţie pentru achiziţio-narea de „boscheţi" şi gazon pentru refacerea peluzelor degradate ale oraşului. Nu ar fi nicio problemă însă dacă toate licitaţiile acestea, care pun la bătaie contracte din bani publici, nu ar fi câştigate de aceeaşi mare firmă, apropiată şi dragă familiei Mazăre.

Deocamdată, Primăria a anunţat pe site-ul de licitaţii publice, doar două cereri de oferte, pentru furnizare de sămânţă de gazon, respectiv achiziţionarea de material dendrologic - gard viu. Valoarea celor două contracte a fost estimată la 152.000 lei, fără TVA.

În prima cerere de ofertă, municipalitatea lansează invitaţia „Furnizare sămânţă de gazon necesară refacerii peluzelor degradate" în cadrul acţiunii „Flori de mai", criteriul de atribuire fiind preţul cel mai mic.

Valoarea estimată a contractului este de 77.300 lei, fără TVA.

Potrivit expunerii de motive, refacerea peluzelor de gazon din parcuri şi alte zone verzi din municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia este necesară deoarece covorul de iarbă este neuniform sau inestetic pe anumite suprafeţe; peluza a fost distrusă de către pietonii ce tranzitează prin locuri nepermise sau de către autoturismele care staţionează pe peluze sau pe alei. De precizat e faptul că furnizorul de sămânţă nu va executa şi lucrarea de gazonat suprafeţe.

Sămânţa de gazon ce urmează a fi achiziţionată va fi compusă dintr-un amestec de specii perene adecvat tipului de sol din Dobrogea care va asigura un gazon rezistent la suprafeţe însorite.

Cantitatea totală de gazon ce va fi achiziţionată este de zece tone.

În cealaltă licitaţie, municipalitatea doreşte să achiziţioneze gard viu. Valoare contractului se ridică la 74.700 lei, fără TVA, bani pentru care firma câştigătoare va trebui să livreze Primăriei 90.000 de bucăţi de Ligustrum vulgare.

Societăţile comerciale care doresc să participe la licitaţie trebuie să se grăbească pentru că termenul final de depunere a ofertelor este 25 martie.

În ultimii ani, aceste licitaţii au fost câştigate de Pomacost, firma administrată de vărul primarului Radu Mazăre, valoarea contractelor ridicându-se la milioane de lei.

http://www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii