Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adevărul de Seară Ultimele imagini cu Bogdan şi Gabriela Mitu în viaţă

ro

18 Mar, 2011 11:48 1500 Marime text

Gabriela (21 de ani) şi Bogdan Mitu (30 de ani) au fost surprinşi de o cameră de luat vederi, din incinta Penny Market Cernavodă. Tinerii au ieşit din magazin la ora 13.12 însoţiţi de fratele adoptiv ai fetei, George Vasiliuc (14 ani): cinci minute mai târziu Bogdan îşi ucidea soţia şi se îneca în Dunăre.

Cu câteva minute înainte de a închide cercul tragediilor produse în ziua de 3 ianuarie în Cernavodă, soţii Gabriela şi Bogdan Mitu au făcut câteva cumpărături mărunte. Gestul lor arată că cei doi se pregăteau să se ducă în vizită la părinţii tinerei, Elena (56 de ani) şi Petre (62 de ani) Garoafă, cu toate că aceştia erau morţi de aproximativ trei ore, înjunghiaţi de prietenul cel mai bun al lui Mitu, Giani Deli-Iorga.

Două minunte

Elena şi Petre Garoafă au fost ucişi cu câte 25-30 de lovituri de cuţit, în intervalul orar 10 - 10.30.

O singură persoană ştia că bătrânii sunt morţi: Bogdan Mitu, care vorbise cu Giani Deli-Iorga şi înainte şi după comiterea crimelor. Cu toate acestea el a încercat să se poarte firesc. A plecat din Feteşti cu soţia sa şi cu fratele ei adoptiv. Anchetatorii au descoperit că la ora 12.09 maşina soţilor, un Opel Cabrio, trecea de staţia de taxare.

„Pe drum s-au certat tot timpul. Gabriela îi spunea lui Bogdan că nu e bun de nimic şi că vrea să îl lase", avea să relateze unicul supravieţuitor, George Vasiliuc, anchetatorilor.

Scena de la Penny Market este relatată tot de băiat. „Ar fi trebuit să mă aducă acasă duminică, dar m-au adus abia luni. Bogdan a zis să intrăm la magazin să luăm ceva să nu se supere părinţii", a povestit el în timpul anchetei.

Imaginile de pe camerele de supraveghere îi arată pe cei trei intrând în magazin la ora 13.10. Primul intră Bogdan, îmbrăcat în haine de culoare închisă. El este urmat la mică distanţă de Gabriela, care purta o geacă de culoare de albă şi haine roşii pe dedesubt.

Cei trei au petrecut în magazin puţin timp: la 13.12, aceleaşi camere îi înfăţişează pe cei trei ieşind din magazin, aparent cu mâinile goale.

Cumpărăturile au fost găsite de poliţişti în maşină: o sticlă de lichior de vişine şi o ciocolată. Cinci minute mai târziu Bogdan şi-a parcat maşina pe malul Dunării, şi-a înecat soţia şi s-a sinucis.

„Trăgea de timp"

Gestul lui Bogdan Mitu, care făcea cumpărături pentru socrii săi, ştiind totuşi că sunt asasinaţi, a fost explicat de colonelul (r) Liviu Chesnoiu, fost expert poligraf al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. „Trăgea de timp, de aceea s-a dus să facă cumpărături. Nu i-a venit să se ducă acolo (n.r. casa soţilor Garoafă) ştiind ce-l aşteaptă. Orice amânare îi oferea timp de gândire", a explicat Liviu Chesnoiu.

Expertul a arătat că şi decizia de a-şi ucide soţia şi apoi de a se sinucide a fost luată sub „impresia" tragediei pe care o cunoştea. „Nu şi-a imaginat că Deli-Iorga, deşi l-a influenţat şi l-a alimentat, va recurge totuşi la aşa ceva, la crimă. Nu a putut duce povara. A ucis şi şi-a luat viaţa", a spus expertul poligraf criminolog Liviu Chesnoiu.

http://www.adevarul.ro/locale/constanta

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii