Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:43 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adevărul de Seară Mazăre vă cheltuieşte banii pentru a vă afla priorităţile

ro

08 Feb, 2011 12:01 1081 Marime text
Constănţenii vor, printre altele, poliţie locală, străzi şi trotuare asfaltate, pachete pentru bătrâni şi locuinţe ieftine pentru tineri.

Rezultatatele sondajului conţin atât opiniile celor care fac parte din eşantionul reprezentativ, cât şi părerile celor care au aplicat chestionarul online.

Astfel, potrivit sondajului, pe lista de priorităţi se află înfiinţarea poliţiei locale, continuarea programului de asfaltare a şoselelor şi trotuarelor, acordarea de pachete pentru bătrâni şi săraci, terminarea locuiţelor ieftine pentru tineri, dezvoltarea zonei peninsulare, îngrijirea spaţiilor verzi, adunarea câinilor vagabonzi, menţinerea cluburilor pentru pensionari şi susţinerea sportului local.

Patru din nouă

Din lista priorităţilor votate de constănţeni, edilul se va ocupa numai de primele patru.

„În septembrie va fi gata poliţia locală. Vom continua asfaltările, vom acorda în continuare pachete şi vom termina locuinţele pentru tineri de pe strada Baba Novac. Restul cheltuielilor vor fi la nivel de întreţinere. Nu putem face mai mult pentru a bucura inimile constănţenilor", a declarat Radu Mazăre.

Poliţişti la tot pasul

Poliţia locală va fi formată prin comasarea poliţiei comunitare cu poliţia post control. Fiind prima pe listă, aceasta are întâietate şi pentru edilul Constanţei, care a făcut apel la toate societăţile care doresc să ajute la înfiinţarea şi dotarea poliţiei locale. Pentru ca oamenii legii să-şi desfăşoare activitatea în condiţii optime, aceştia au nevoie de 30 de autoturisme. „Avem nevoie de maşini Dacia Logan de culoare albă. Vrem ca firmele să ne cedeze nouă maşinile cu tot cu carburant pentru o anumită perioadă de timp", a explicat primarul.

Poliţia locală din Constanţa va fi formată din 371 de angajaţi, iar prioritate vor avea foştii poliţişti care au fost disponibilizaţi. Aceştia vor purta uniforme de culoare neagră şi vor avea în dotare pistol cu glonţ, cătuşe, baston şi spray paralizant. În plus, ei vor avea dreptul să dea amenzi, vor avea în vedere persoanele care locuiesc fără forme legale şi pe cele care practică comerţul neautorizat şi vor putea opri în trafic şoferii ce au parcat în loc nepermis.

„Poliţistii nu se ocupă de radare sau de şoferii care taie linia continuă, ei se ocupă doar de fluidizarea traficului. Spre exemplu, îi pot opri pe cei care lasă maşina pe avarii în mijlocul bulevardului Tomis şi coboară să-ţi cumpere ceva de la magazin", a declarat Vasile Bălan, Comandantul Poliţiei Comunitare Locale Constanţa. Oamenii legii vor avea un salariu cuprins între 700 şi 900 de lei, în funcţie de vechime. Banii din amenzile date de poliţiştii locali vor merge la bugetul local.

www.adevarul.ro/locale/constanta

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii