Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:49 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adevărul de Seară Fostul şef al Vămii Constanţa Sud Agigea, Iulian Teşeleanu - „Prietenia cu Mircea Băsescu este dezinteresată"

ro

24 Feb, 2011 12:04 1117 Marime text

Firma lui Mircea Băsescu își desfășoară activitatea în zona Constanţa Sud Agigea, poarta principală de intrare pentru importatori, considerată următoarea pe lista descinderilor lucrătorilor Anticorupţie.

Chiar dacă activitatea s-a mai restrâns comparativ cu anii precedenţi, miza rămâne fantastică: întreg portul este considerat, din 2006, zonă liberă (scutită de taxe), iar mărfurile din interior scapă de impozitare până când ies pe poartă.

Prietenul Iulian Teşeleanu
Iulian Teşeleanu a deţinut în perioada 2001 - 2010 funcţia de şef al Vămii Constanţa Sud Agigea. O perioadă fastă. „Cât am fost eu acolo, nu s-a făcut contrabandă! O ţigară nu a scăpat", susţine Iulian Teşeleanu.

El are relaţii strânse de prietenie cu fratele preşedintelui Traian Băsescu, Mircea Băsescu. Prietenia lor este atât de mare, încât Teşeleanu a fost singurul invitat la cumetria lui Băsescu cu Bercea Mondial. „M-a sunat Mircea şi m-a rugat să vin, că nu era nimeni acolo din partea lui. Am ajuns acolo cu întârziere, cred că deja băgaseră copilul în scăldătoare. Nici nu ştiam cine este Bercea", spune Teşeleanu. Ar caracteriza relaţia cu fratele preşedintelui printr-un singur cuvânt: dezinteresată. „Suntem prieteni de 10-12 ani. Ne facem concediile împreună şi nu numai. Mircea e un artist în a găsi variante ieftine. Nu mi-a cerut însă niciodată nimic, nu l-am favorizat în nici un fel, nu am apelat la el pentru nimic care să aibă legătură cu profesia. Ca drept dovadă sunt aici", spune Teşeleanu. Din mai anul trecut a fost trimis la Vama Galaţi, fără nici o explicaţie din partea şefilor, iar de şase luni este tras pe linie moartă, la Biroul Vamal Mihail Kogălniceanu, pe unde trec doar pasageri cu afaceri sau turiști.

De ce nu vine Anticorupţia

În cei aproape zece ani cât a fost şeful celei mai prolifice vămi din ţară, Anticorupţia a avut o singură tentativă cunoscută de a-l monitoriza, împreună cu şefii săi. S-a petrecut în anul 2008, când un ofiţer sub acoperire a fost angajat la Vamă.

www.adevarul.ro/locale/constanta

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii